R. Danisevičius juokauja, kad, norėdamas užfiksuoti momentą, atnešusį sėkmę fotografijų konkurse, visą valandą turėjo gulėti vidury sostinės Gedimino prospekto telkšančioje baloje. "Nuotraukoje įamžintą šuolį nufotografavau iš vadinamojo "varlės taško". Tai reiškia, kad fotografijoje momentas yra užfiksuotas iš varlės akių lygio, tačiau ar tikrai man teko gulėti baloje, telieka profesinė paslaptis", - pasakojo apdovanojimą pelniusios nuotraukos autorius.

Fotografijų konkurse "Mes ir Gedimino prospektas" iš viso dalyvavo 28 tiek gerai žinomi profesionalūs, tiek mėgėjai fotografai, gyvybės draudimo bendrovei "Commercial Union Lietuva" atsiuntę daugiau nei 200 nuotraukų. Tarp jų yra ir vaizdų iš Eltos fototekos.

Nugalėtoją rinkusią specialią vertinimo komisiją sudarė Lietuvos fotomenininkų sąjungos valdybos atsakingasis sekretorius Stanislovas Žvirgždas, "Commercial Union Lietuva" generalinė direktorė Asta Ungulaitienė bei Gedimino prospekto rekonstrukciją kuruojantis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Stanislovas Šriubėnas.

Ketvirtadienį atidaryta konkursui atsiųstų nuotraukų paroda po atviru dangumi Vilniuje, Gedimino prospekte, šalia Savivaldybės aikštės veikia ir penktadienį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją