Tarptautinio renginio, šiemet švenčiančio pirmąjį "apvalų" jubiliejų, scenoje pasirodys net 15-os šalių atstovai.

Šiemečiame "Jazz Voices" vokalinius sugebėjimus demonstruos 18 dalyvių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, JAV, Japonijos, Norvegijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Rusijos ir kitų šalių.

Kaip juokavo renginio prodiuseris Steponas Januška, "Jazz Voices" geografiniame žemėlapyje betrūksta tik Antarktidos.

Mūsų šaliai atstovaus keturios atlikėjos – Edita Bodrovaitė, Eglė Gerasimovaitė, Veronika Čičinskaitė ir Vilija Matačiūnaitė. "Jazz Voices" organizatorių "Lietuvos rinktine" vadinamas merginų ketvertukas teisę dalyvauti konkurse pelnė nacionalinėje atrankoje, kurioje varžėsi 20 pretendentų.

Balandžio 1-ąją, penktadienį, Koncertų salėje vyksiančiame pusfinalio pasirodyme konkursantų lauks pirmasis egzaminas. Geriausiai iš jų pasirodę 8 atlikėjai balandžio 3-iąją jau susirungs "Jazz Voices" finale.

Konkurso laureatams atiteks ne tik diplomai, bet ir bus išdalytas 25 tūkst. litų prizinis fondas.
Didžiojo prizo laimėtojas pelnys 2000 eurų, pirmosios vietos – 1000, antrosios – 700, trečiosios – 500 eurų. Taip pat bus įvertinta geriausia laisvoji programa bei geriausia improvizacija, o publika tradiciškai skirs savąjį simpatijų prizą.

Komisijos nariai savo nuožiūra išdalys vardinius kvietimus pasirodyti įvairiuose džiazo festivaliuose.

"Jazz Voices" publikos laukia ne tik margaspalvė konkursinė programa, bet ir ankstesnių konkursų laureatų, Lietuvos bei užsienio džiazo grupių koncertai. Po pasirodymų Koncertų salėje džiazo fiestos šurmulys kasvakar persikels į "Kurpių" klubą.

Į šiemečio konkurso programą organizatoriai įpynė ir padėkos koncertą bei intriguojamą vertinimo komisijos narių pasirodymą.

Sekmadienį "Jazz Voices" kulminacija taps vokiečių "Anne Czichowsky Quintet" koncertas bei laureatų apdovanojimai.

S.Januška pastebėjo, jog analogų Lietuvoje neturintis konkursas, jau pelnęs teisę vadintis festivaliu, tapo savotiška įžanga į džiazo metų gyvenimą Klaipėdoje.