Tai svarus šio menininko bei Lietuvos fotografijos pasiekimų įvertinimas. Herderio premija yra vienas iš garbingiausių Alfredo Toepferio (Toferio) fondo įsteigtų kultūros apdovanojimų.

Kiekvienais metais nepriklausomų ekspertų taryba (kuratoriumas) apdovanoja septynis Pietų, Vidurio ir Rytų Europos šalių menininkus, mokslininkus bei rašytojus, kurie savo darbais ir kūryba įneša svarų indėlį į meno, mokslo, kultūros sklaidą.

Kiekvienam Herderio premijos laureatui suteikiama teisė nominuoti savo šalies jaunosios kartos atstovą, kuris su Herderio stipendija gali studijuoti pasirinktame Austrijos universitete.

Šioms studijoms Romualdas Požerskis pasiūlė jauną Lietuvos fotomenininką, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto studentą Vytautą Michelkevičių, kuris taip pat buvo pakviestas į Herderio premijos laureatų pagerbimo ceremoniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją