Pasaulinės teatrų vaikams ir jaunimui dienos atsiradimą inicijavo tarptautinė ASSITEJ organizaciją, kuri vienija viso pasaulio teatrus, teatrines įstaigas, trupes ir individualius menininkus dirbančius vaikams ir jaunimui. Pagrindinis kovo 20 dienos paminėjimo tikslas yra atkreipti visuomenės dėmesį į scenos meną skirtą jauniems žmonėms.

Pasak Lietuvos ASITEŽO įkūrėjos, aktorės Violetos Podolskaitės ši asociacija nuolatos skatina teatrus kurti kokybiškus spektaklius vaikams: „Net mūsų įstatuose nurodyta, kad kiekvienas narys turi išlaikyti aukštą profesinį lygį, – sako Violeta Podolskaite, – aš esu giliai įsitikinusi, kad teatro kalba, mes galime pasibelsti į kiekvieno vaiko ir jaunuolio širdį bei sielą. Kažkada su kolegomis įvardijome teatrą vaikams kaip savotišką psichoterapiją. Teatras turi būt jaunų žmonių švietimo, tobulėjimo, ugdymo ir auginimo vieta.“

Pasaulyje kovo 20 – tą kiekviena šalis švenčia įvairiai - rengia seminarus, koncertus, spektaklius ar tiesiog susitikimus su vaikais ir menininkais. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais Lietuvos ASITEŽAS skatino teatrus būtent šią dieną surengti spektaklius vaikams.
Vaikus ir jų tėvelius sekmadienį kviečia:

Valstybinis jaunimo teatras

Premjera 18 val. H. Verburg „Pingvinai ir kiaušinis“ (rež. R. Kudzmanaitė)

Vilniaus „Lėlės“ teatre, Didžiojoje salėje

17 val. Poetinė kompozicija "Tu gyvenai" pagal H. Radausko eiles
(Vytauto Didžiojo gimnazijos Teatro studija "N-7", vadovė J.Matekonytė)
17:30 Pranešimas tema - teatras ir mokykla.
18 val. Muzikinė drama "Eglė žalčių karalienė" S.Nėries poemos motyvais
(Vytauto Didžiojo gimnazijos Teatro studija "N-7", vadovė J.Matekonytė)

Teatras „Atviras ratas“:

17 val. T. Ahrens „DiViDukas” (rež. I. Stundžytė), Menų spaustuvė
Kauno valstybinis lėlių teatras
12 val. Spektaklis – žaidimas „Zuikio kaprizai” (rež. A. Stankevičius)
Panevėžio teatras „Menas“
12 val. „Trys paršiukai“ (rež. J. Ščiuckis)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją