Šį projektą rengia viešoji įstaiga "Baroko kelias Lietuvoje" ir Italų kultūros institutas. Pastatymo įgyvendinimas siejamas su 17 amžiaus pirmoje pusėje Žemutinėje pilyje veikusio operos teatro ištakomis.

F.Caccini, viena talentingiausių Toskanos Medici rūmų muzikančių, parašė operą-baletą 1625 metais būsimo Lietuvos ir Lenkijos valdovo Vladislovo Vazos kelionės po Italiją metu.

Panašų teatrą Vaza pabandė sukurti ir savo dvare. Pasitelkus italų vokalistus, buvo suburtas didelis operos teatro kolektyvas, kuris rengė spektaklius Varšuvoje, Gdanske ir Vilniuje.

Projekto "Rudžierio išlaisvinimas iš Alčino salos" meno vadovas - italas Roberto Gini, režisierė bei choreografė - Jūratė Širvytė, solistams padės choras "Jauna muzika", senojo šokio ir teatro kolektyvas "Vilniaus Camargo trupė", tarptautinis senosios muzikos ansamblis, kuriame dainuoja Vokietijos, Estijos, Latvijos, Italijos ir Lietuvos atlikėjai.

Projektas bus pristatytas Vilniuje trečiadienį, Žemutinės pilies valdovų rūmuose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją