Viktorina vyko LRT žaidimo „Lietuvos tūkstantmečio vaikai” forma, ją vedė laidos vedėjai Vaida Genytė ir Žygis Stakėnas. Dalyviai atsakinėjo į klausimus apie Lietuvos ir pasaulio literatūrą, rašytojus, poetus, jų kūrybą, literatūrinius personažus, knygų iliustracijas.

Pagrindinis „Metų skaitytojo“ konkurso prizas – apsilankymas Lietuvos banko senosiose saugyklose, esančiose Kaune. Joje galės dalyvauti visa konkursą laimėjusio P. Skiedros klasė.

Be to konkurso laimėtojas bus pakviestas į LR Prezidentūroje vyksiantį „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ susitikimą su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Į šį susitikimą taip pat buvo pakviesta antrosios vietos laimėtoja Sintija Raudonytė iš Kauno V. Kudirkos vidurinės mokyklos. Sintija nustebino visus perskaitytų knygų kiekiu ir tuo, kad būdama vos dešimties metų, jau mokosi septintoje klasėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją