„Šis albumas gimė iš gyvenimo – nuotaikų, patirties, sutiktų žmonių ir noro pasidalinti ypatingu jausmu – galimybe kaskart sugrįžti į savo salą ir ten atrasti savo ramybę. Į ją ir noriu visus pakviesti. Tikiu, kad šis mūsų visų – tiek muzikantų, tiek džiazo muzikos mėgėjų - susitikimas bus ypatingas ir leis atsidurti ten, kur visi galėsime ne tik pailsėti, bet ir smagiai praleisti laiką“, - sako L.Šinkarenko.

„Island“ prasideda to paties pavadinimo kūriniu, nukeliančiu į ramybę ir kviečiančiu pailsėti nuo visų gyvenimo negandų. Albumą tęsia ritmiškas „Cool Baby!“, pasižymintis gyvomis emocijomis ir funky stiliaus ritmais, o kompozicija „Medium“ kviečia pasvinguoti. Optimistiškasis „Lucky people“ pasakoja apie žmones saloje kviesdamas publiką pajudėti. Albumą užbaigia kūrinys „Comeback to homeland my friend“, netiesiogiai kviesdamas sugrįžti į realybę.

Koncerto metu naujausius atlikėjo kūrinius, taip pat džiazo mėgėjų pamėgtas L. Šinkarenkos kompozicijas atliks džiazo kvintetas „Shinkarenko Jazz 5“. Puikiai Lietuvos ir užsienio šalių džiazo mėgėjams pažįstami atlikėjai, jau daugelį metų grojantys kartu, ir šio pasirodymo metu sukurs išskirtinę atmosferą - kiek jie bekartotų kompozicijas, jos visuomet turės kažką naujo, jau neminint solo improvizacijų. Scenoje muzikuos Vytautas Labutis (saksofonai), Valerijus Ramoška (trimitas, fliugelhornas), Dainius Pulauskas (klavišiniai), Linas Būda (mušamieji) ir L. Šinkarenko (bosinė gitara).

„Island“ – tai jau ketvirtasis solinis daugelyje pasaulio scenų žinomo bosinės gitaros virtuozo, prodiuserio bei pedagogo L. Šinkarenkos albumas. Albumo kompozicijų pirmieji akordai gimė dar praėjusį pavasarį, o pats albumas buvo įrašytas pernai gruodį. Jau vasario 11 dieną „Island“ bus pristatyta ir koncerte Birštone, vasario 12 dieną – Druskininkuose, vasario 18-19 dienomis „Island“ kompozicijos skambės „Ronnie Scott‘s“ džiazo klube Londone, o vasario 25 dieną – „Nida jazz maratono 2011 žiema“ festivalyje Neringoje, vėliau – Jerevane. Iš viso kūrėjas yra įrašęs per 60 albumų su įvairiais muzikantais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją