Chick Corea yra vadinamas vienu produktyviausių XX amžiaus antrosios pusės kūrėjų. Nuo pat savo kūrybinio kelio pradžios šis artistas buvo atviras naujovėms, originalioms idėjoms ir stebino užmanymais. Gal todėl ir surinko didžiulius gerbėjų būrius visame pasaulyje, - salės lūžta nuo žmonių, kai jis koncertuoja.

Chick Corea gimė 1944-aisiais Amerikoje, Masačusetso valstijoje, išeivių iš Italijos šeimoje. Jo tėtis – talentingas muzikantas – savo sūnui davė pirmąsias muzikos pamokas. Chick’as jau ketverių mielai sėsdavo prie pianino ir grodavo ilgas valandas. Kai negrodavo, klausydavo plokštelių. Tėvo kolekcijoje buvo Dizzy Gilespie, Charlie Parker, Billy Eckstein, Art Tatum įrašai.

Iš pradžių iš vaikiško smalsumo sukdavęs plokštelę po plokštelės, vėliau Chick’as pradėjo įsiminti melodijas, ėmė jas netgi užrašinėti. Jaunuolį domino ne tik džiazas, jis žavėjosi klasikine muzika, spalvingu įvairių tautų folkloru. 1963-1964 metais pats išmėgino sceną, pradėjo groti džiazo grupėse, kurios dievino Lotynų Amerikos džiazo manierą.

1968 metais jaunas, bet jau scenoje patyręs pianistas tampa tuo metu labai populiarios bei madingos Miles Davis elektroninio džiazroko grupės nariu. Chick’as visada pripažįsta, kad M.Davis jo paties ieškojimams padaręs didžiulę įtaką. Galbūt dėl to, po kurio laiko atsirado Chick Corea grupė “Circle”, tapusi avangardinio džiazo lydere. Vėliau jis įkūrė dar dvi grupes ir nusekė tuo metu madingu roko muzikos keliu.
Ir vis dėlto, muzikos genijaus siela nenurimo. Chick’as ieškojo naujų išraiškos būdų, vėl grįžo prie džiazo klasikos, įrašinėjo plokšteles, rinko “Grammy” apdovanojimus, grojo prestižinėse salėse, kartu į sceną kvietė garsiausius pasaulio muzikantus. “Man niekas daugiau nerūpi, tik muzika, - jis mėgsta kartoti. - Svarbiausia, jog man smagu ir aš tikrai jaučiuosi laimingas grodamas ir galėdamas iš to pragyventi”.

Chick Corea dabar gyvena Floridoje kartu su savo žmona, dainininke Gayle Morgan. Jis neslepia esantis scientologas ir teigia, kad scientologija turėjusi didžiulę įtaką jo muzikai. Ypač ankstyvaisiais, 1970-asiais. Auksinė muzikanto gyvenimo taisyklė: “Elkis su kitais taip, kaip norėtum, kad kiti elgtųsi su tavimi. Kai esi geras kitam, visas gėris grįžta”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją