Režisierės, Stalo Teatro įkūrėjos ir sielos, Saulės Degutytės žymiojo lietuvių mito versija nustebins nešabloniškumu ir originalia scenine raiška. Visus Stalo Teatro spektaklius galima apibūdinti kaip „rankų darbo“ kūrinius, o į šį įdėta ypač daug rankų meistrystės ir širdies šilumos.

Visi „Eglės žalčių karalienės“ žiūrovai bus pakviesti prie stalo „paragauti“ senovės lietuvių papročių, burtažodžių, ritualų, „paskanauti“ gyvai kompozitorės ir nuolatinės Saulės Degutytės pagalbininkės Snieguolės Dikčiūtės atliekamų smuiko melodijų ir tikrų teatre iškeptų pyragėlių.

Tarptautiniame lėlių teatrų festivalyje „Aitvaras“ šis spektaklis apdovanotas net dviem prizais: už geriausią režisūrą ir išrinktas geriausiu festivalio spektakliu. Taip pat jis buvo puikiai įvertintas tarptautiniame kamerinių lėlių teatrų festivalyje „Maskovskije kanikuly“ (Rusija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją