Sekmadienį pirmajame šįmet koncerte iš ciklo "Muzika Trakų pilyje" po gotikiniais pilies menės skliautais skambės ansamblio "Musica humana" programa "J. S. Bachas ir Lietuvos muzika". Ansambliui talkins solistai Raminta Vaicekauskaitė (sopranas), Ula Čaplikaitė (fleita), Robertas Beinaris (obojus) ir B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos liaudies instrumentų ansamblis "Ievarėlis".

Skambės J. S. Bacho, XVII a. anonimo iš rinkinio "Musica antiqua Vilnensis", kompozitorių Jurgio Juozapaičio ir Vaidos Striaupaitės-Beinarienės kūriniai.

Vasario 20 dieną muzikinė kelionė Trakuose siūlo žaismingą vyrų vokalinio ansamblio "Quorum" koncertą "Per epochas a cappella žingsniu". Klausytojams skambės senoji muzika, gražiausios klasikinės melodijos, drąsios ir turtingos lietuvių liaudies dainų, džiazo standartų ar grupės "The Beatles" kūrybos aranžuotės.

Kovo 6 d. Trakų pilies menėje žibės jaunieji įvairių tautybių talentai - dirigentai Michalas Nižinskis, Mantas Jauniškis, Christianas Frattima bei Fiodoras Kalininas. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventai, Lietuvos kamerinis orkestras, baritonas Igno Misiūros ir kiti atlikėjai pristatys programą "Nuo miniatiūros iki operos".

Kovo 20-osios koncerte skambės muzika iš gražiausių kino filmų, kurią atliks išradingasis Čiurlionio kvartetas ir charizmatiškoji solistė Judita Leitaitė. Klausydamiesi užburiančių melodijų nusikelsite į legendinių XX a. kino filmų veiksmo sūkurį.

Balandžio 10 d. šokiui kvies ugningoji gitara, tiksliau - keturios gitaros, meistriškai ir jausmingai valdomos Baltijos gitarų kvarteto vyrų rankų. Programoje "Šokant su gitara" - gražiausios melodijos, visais laikais priversdavusios greičiau plakti širdis ir uždegančios šokio siautuliui.

Koncertų ciklą žaismingai ir elegantiškai užbaigs Valstybinis Vilniaus kvartetas, sopranas Joana Gedmintaitė ir fleitininkė Lina Baublytė, pakviesiantys į "Popietę su Mozartu". Gegužės 8 d. koncerte skambės du šio muzikos genijaus styginių kvartetai ir populiarios arijos iš operų "Figaro vedybos" bei "Užburtoji fleita".

Filharmonija primena, kad sekmadienio popietę Trakuose ketinantys praleisti ir bilietus į koncertų ciklą įsigiję melomanai galės nemokamu Filharmonijos autobusu nuvykti ir parvykti iš Trakų, o Trakų istorijos muziejus pakvies nemokamai aplankyti pilies muziejaus ekspozicijas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją