Pasak vieno iš viešosios įstaigos "Oskaro Koršunovo teatras" įkūrėjo ir daugelio spektaklių režisieriaus Oskaro Koršunovo, penkerius metus šis teatras buvo virtualus, neturintis nei patalpų, nei kūrybinių darbuotojų etatų, tik idėją ir didžiulę aistrą kurti. Per pirmąjį sezoną išleistas neregėtas skaičius - net 8 premjeros, jau po pirmųjų metų teatras tapo repertuariniu. Per penkerius gyvavimo metus sukurta 15 spektaklių, juos Lietuvoje aplankė per 123 tūkstančiai, užsienyje - beveik 78 tūkstančiai žiūrovų.

"Keičiantis laikams, akivaizdu, kad penktasis sezonas taps paskutiniu tokiam teatrui, koks jis buvo iki šiol, kai reikėjo ieškoti išeičių iš situacijos, kurti "partizaninėmis" sąlygomis, "parazituojant" Nacionaliniame dramos teatre", - sakė O. Koršunovas.

Teatro vadovai daug tikisi iš laimėto konkurso tapti Vilniaus municipaliniu teatru - miesto taryba artimiausiu laiku turėtų patvirtinti biudžetą ir žada skirti patalpas administracijai, taip pat tikimasi turėti pirmąją sostinėje tinkamai įrengtą profesionalaus teatro aikštelę.

Pažymint OKT penkmetį, Nacionalinio dramos teatro fojė pristatytas specialus proginis žurnalo "OKT scena" numeris su išsamia informacija ir skaičiais iš teatro biografijos, atidaryta teatro fotografo Dmitrijaus Matvejevo nuotraukų paroda bei televizorių ekranuose pristatoma vaizdo ir garso iš unikalių OKT archyvinių kadrų instaliacija, kurios autoriai - scenografė Jūratė Paulėkaitė ir kino režisierius Artūras Jevdokimovas.

Jubiliejinį sezoną OKT užbaigia savo spektaklių festivaliu, o paskutinį šį sezoną "Įstabiosios ir graudžiosios Romeo ir Džuljetos istorijos" spektaklį balandžio pabaigoje rodys Kaune. Gegužės 8 dieną į Vilnių Klaipėdos dramos teatras numato atvežti O. Koršunovo režisuotą premjerinį spektaklį "Šaltas vaikas".

Vėliau OKT laukia Vysbadeno (Vokietija) ir Torūnės (Lenkija) festivaliai bei pernai dėl karo Irake atidėtos gastrolės Niu Heiveno (JAV) festivalyje "Arts and Ideas", kur numatoma rodyti penkis "Įstabiosios ir graudžiosios Romeo ir Džuljetos istorijos" spektaklius.

Gegužės 18-21 d. Miunchene bus pristatomas OKT ir Miuncheno bienalės bendras muzikinis projektas "Cantio". Projekto vadovas ir kompozitorius - Vokietijoje gyvenantis Vykintas Baltakas, režisierius - O. Koršunovas, scenografas ir videoinstaliatorius - Gintaras Makarevičius.

Rudenį numatomos OKT gastrolės į Belgradą, Sarajevą, lapkritį - į Olandiją ir Belgiją.

Grįžęs iš tradicinio 6 savaičių turo po Prancūzijos miestus su spektakliu "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija" OKT pakviestas su tuo pačiu spektakliu po metų vėl atvykti į Prancūziją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją