„Lietuvos publikai pristatysime tai, ko išmokome Maskvos P. Čaikovskio konservatorijoje, lankydami legendinio pianisto Aleksandro Bondurianskio („Maskvos trio“ įkūrėjo) vadovaujamą kamerinio ansamblio klasę. Su didžiausiu malonumu prisimename visas jo paskaitas. Tai buvo ne formalūs mokslo reikalai, o tikras muzikos pažinimo džiaugsmas. Asmeninė profesoriaus charizma, subtilus ir švelnus kamerinės muzikos suvokimas įskiepijo mums meilę šiam žanrui...“ – pasakojo viena iš koncerto sumanytojų smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė.

Tarptautinių konkursų laureatės seserys Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės yra baigusios Maskvos P. Čaikovskio konservatoriją, kur žinias gilino smuikininko Maksimo Fedotovo (Saulė) ir pianistės Ksenijos Knorre (Rūta) klasėse. Koncerto solistė Marina Agafonova studijavo ne tik Maskvos konservatorijoje, bet ir L. Refice vardo konservatorijoje Italijoje, baigė aspirantūrą Valstybinėje klasikinėje akademijoje, yra kelių festivalių, premijos „Teatralo pripažinimas“ laureatė. Koncerto solistas violončelininkas Glebas Sarkisovas su Saule ir Rūta Rinkevičiūtėmis griežia trio, kaip kamerinių ansamblių narys dalyvauja įvairiuose festivaliuose, konkursuose, šiuo metu jis yra Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos aspirantas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją