Apie Č. Milošo asmenybę ir įtaką lenkų bei lietuvių kultūroms kalbėsis, prisiminimais dalinsis poetas, vertėjas Tomas Venclova, lenkų literatūrologas Aleksandras Fiutas, lietuvių literatūrologai Viktorija Daujotytė-Pakerienė, Mindaugas Kvietkauskas, lenkų leidėjas Ježis Ilgas.

Istoriko Alfredo Bumblausko ir T. Venclovos dialoguose bus klausiama, kiek Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės tradicija aktuali šiandienos Lietuvos kultūrai, ką šiandien Lietuvai reiškia tėvynės ieškojęs Č. Milošas.

Vyks ir kiti rašytojui skirti renginiai, tarp jų - aktorės Dalios Michelevičiūtės režisuotas spektaklis pagal jo kūrybą "Kalbos galia", naujų jo knygų vertimų pristatymai, fotografijų paroda, speciali literatūrinė svetainė-kūrybinės dirbtuvės, trys dokumentiniai filmai apie šią asmenybę.

Dvyliktojoje Vilniaus knygų mugėje su savo naujienomis supažindins 220 leidyklų, knygų prekybininkų, mokslo institucijų ir įvairių organizacijų iš devynių šalių.

Skaitytojai galės susitikti su užsienio svečiais, tarp jų - Stephenu Clarku, Kevinu Brooksu, Mike'u Gayle'u, Sofi Oksanen, Catalinu Dorianu Florescu, Ivanu Korsaku.

Naujas knygas pristatys ir lietuvių autoriai, kuriantys Lietuvoje ir užsienyje: Alfonsas Andriuškevičius, Marcelijus Martinaitis, Sigitas Parulskis, Julius Keleras, Ilzė Butkutė, Marius Burokas, Kęstutis Grigaliūnas, Domantas Razauskas, Marius Jonutis, Kęstutis Nastopka, Viktorija Daujotytė-Pakerienė, Algimantas Čekuolis, Artūras Tereškinas, Tomas Venclova, Algis Mickūnas, Vytautas Landsbergis, Laimonas Briedis, Kristina Sabaliauskaitė, Andrius Užkalnis.

Lankytojų lauks ir šių metų mugės naujovė - Knygos kino salė. Čia bus galima pamatyti šešis dokumentinius filmus apie įžymius kūrėjus ir aštuonis meninius filmus, dauguma iš jų - garsių romanų ekranizacijos.

Dailininkė Sigutė Chlebinskaitė rengs kūrybinę studiją "Tu gali sukurti knygą", kuri šiemet švenčia 10-ies metų sukaktį. Joje bus galima sužinoti daug knygos kūrimo ir tausojimo paslapčių.

Mugės dienos vėl turi tradicinius pavadinimus. Skaitytojų lauks ne tik įprastas Ilgasis penktadienis. Nekasdienių pasimatymų šeštadienis šiemet taip pat pailgėjo - mugė dirbs iki 21 valandos. Ketvirtadienis skelbiamas Bičiulių, o sekmadienis - Šeimos diena.

Šiemet skaitytojų lauks nemokamas mugės autobusas, kuris lankytojus į mugę veš penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį nuo Katedros aikštės.