Projekto metu parengta ir išleista keletas leidinių: skrajutė, bukletas ir knyga. Knygos autorius Gintaras Karosas pristato Liubavo dvaro tyrinėjimų rezultatus. Gausiai iliustruotame leidinyje pasakojama beveik pusės tūkstančio metų Liubavo istorija, pristatoma architektūra, dailė, aprašomi tarpukario dvaro gyventojai, malūnininkai, malūno įranga ir technologiniai procesai. Knygos autorius taip pat dalijasi malūno restauravimo patirtimi. Dauguma dailės kūrinių, fotografijų, planų ir kt. plačiajai visuomenei pristatomi pirmą kartą. Leidinyje pateikiamas visas skyriaus vertimas ar jo santrumpa anglų kalba. Knyga skirta besidomintiems krašto istorija, architektūra, daile, technikos paveldu. Leidiniai siunčiami bibliotekoms, muziejams, turizmo centrams, įvairioms kultūros įstaigoms ir specialistams.

Taip pat projekto metu buvo sukurta internetinė svetainė. Apsilankiusieji malūne-muziejuje virtualiai sužinos apie romantišką Liubavo dvarą, susipažins su Liubavo malūno technologiniais procesais. Jie pristatomi patrauklia forma, pasitelkus interaktyvius filmus.

Liubavo dvaro malūnas-muziejus veiks jau šiais metais ir vėliau kasmet nuo balandžio 15 d. iki spalio 15 d.

„Norėčiau padėkoti visiems liubaviečiams – skirtingų profesijų žmonėms, kuriems padedant Liubavo dvaras atgimsta naujam gyvenimui“, – sako muziejaus iniciatorius Gintaras Karosas.

Sausio 29 d., šeštadienį, 12 val. Liubavo dvaro malūne-muziejuje, siekiant pristatyti projekto metu nuveiktą darbą ir pasidalyti patirtimi, rengiamas seminaras, skirtas paveldo specialistams. Kviečiami paveldosaugininkai ir paveldo objektų savininkai, istorikai, restauratoriai ir kt. susijusių sričių atstovai. 15 val. Liubavo dvaro malūne laukiama vietinė bendruomenė, visi, kurie nori apžiūrėti muziejaus ekspoziciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją