Jau keletą metų iš eilės Tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio “Naujasis Baltijos šokis” rengėjai nuspėja būsimąjį “Auksinės kaukės” geriausio šiuolaikinio šokio spektaklio kategorijos laureatą, būtent tą spektaklį iš anksto pakviesdami dalyvauti festivalyje. Šiemet į festivalį atvyksta Rusijos kamerinis baletas “Moskva” su spektakliu “Šventasis pavasaris”, kuris vakar Maskvoje apdovanotas “Auksine kauke”. Į šį prizą pretendavo ir pernykščiame “Naujojo Baltijos šokio” festivalyje pristatytas bei Lietuvos žiūrovus sužavėjęs trupės “Provincialnyje tancy” spektaklis “Skrydis arbatėlės metu”.

Apdovanojimų ceremonijoje vakar minėta ir Lietuva. Bendras "Meno forto" ir Tarptautinio K.Stanislavskio vardo fondo projektas Eimunto Nekrošiaus spektaklis “Vyšnių sodas” gavo specialų kritikų ir žurnalistų prizą. O E.Nekrošiaus Lietuvoje pastatytas dviejų dalių spektaklis pagal Kristijono Donelaičio "Metus", buvo apdovanotas kaip geriausias 2003 metais Rusijoje rodytas užsienio pastatymas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją