Lietuvos nacionaliniame dramos teatre panevėžiečiai vaidins du naujausius savo pastatymus – Arvydo Lebeliūno režisuotą tragikomediją „Meilės eliksyras“ ir Sauliaus Varno dramą „Kai mes mirę nubusim“, praėjusių metų pabaigoje parodytą Henriko Ibseno festivalyje Indijoje.

Trijų dalių tragikomedija „Meilės eliksyras“ pagal šiuolaikinio anglų dramaturgo Peterio Shafferio pjesę „Leticija ir žolelių trauktinė“ nagrinėjama neįprasta žmogaus dvasinė kolizija, kurioje susimaišo iliuzija ir realybė, gyvenimas ir žaidimas. Autorius sumezga visas žmogaus priešingybes į vieną neišskiriamą mazgą. Tai psichologinis, filosofinis pamąstymas apie tai, kas mes esame.

Pjesės centre – psichologiniai-teatriniai susidvejinimai, realaus gyvenimo potyriai magiškoje erdvėje. Spektaklyje vaidina Inga Talušytė, Asta Preidytė, Ligita Kondrotaitė, Albinas Kėleris, Vytautas Kupšys, Laimutis Sėdžius ir kt.

2-jų dalių drama „Kai mes mirę nubusim“ pagal vieno žymiausių dramaturgijos klasikų H. Ibseno (1828-1906) paskutinę pjesę tapo tikru iššūkiu Panevėžio dramos teatrui. Tai pasakojimas apie menininką Rubeką, kuris svajojo sukurti didįjį savo gyvenimo kūrinį – skulptūrą „Prisikėlimo dieną“. Tai drama apie supratimą tikrųjų gyvenimo vertybių ir prasmių, kurios pavėluotai aplanko mus, kai nebeturime dėl ko gyventi ir mūsų bandymas įkopti į pačią aukščiausią gyvenimo viršūnę yra pavėluotas.

Pjesės personažus spektaklyje įkūnija aktoriai A. Kėleris, Toma Razmislavičiūtė, Rudolfas Jansonas, Evaldas Stokė, I. Talušytė, Regina Kairytė ir kt.

Tomis pačiomis dienomis Panevėžio dramos teatre gastroliuos Lietuvos nacionalinio dramos teatro trupė. Vilniečiai rodys du praėjusių metų spektaklius – Yana Ross režisuotą spektaklį „10 dialogų apie meilę“ pagal skandalingą austrų rašytojo Adolfo Schnizlerio pjesę „Ratelis“ ir Sigito Račkio pastatytą lenkų dramaturgo Slawomiro Mrorzeko pjesę „Našlės“. Šiame spektaklyje vaidina Saulius Balandis, Monika Bičiūnaitė, Marius Jampolskis, Evaldas Jaras, Jurga Kalvaitytė, Dalia Michelevičiūtė, Vitalija Mockevičiūtė, Džiugas Siaurusaitis, Jūratė Vilūnaitė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją