Kaip pranešė Vilniaus mažasis teatras (VMT), praėjusios savaitės pabaigoje iš Bogotos grįžęs spektaklis dalyvavo tarptautiniame teatro festivalyje "Iberoamericano".

Kas dvejus metus vykstančiame didžiausiame pasaulyje teatro festivalyje, pasižyminčiame didžiule scenos menų žanrų įvairove, jau yra dalyvavęs kitas R.Tumino spektaklis - prieš ketverius metus Bogotoje buvo vaidinamas "Maskaradas".

Didžiausiu "kolumbietiškojo" "Revizoriaus" atradimu tapo Evaldo Jaro ir vietoj Arūno Sakalausko įvesto jauno R.Tumino aktoriaus Audrius Bružo, vaidinančių pagrindinius vaidmenis, duetas, teigiama VMT pranešime.

Spektaklis buvo pakviestas gastroliuoti Meksikoje, Čilėje, Argentinoje, Urugvajuje ir Prancūzijoje. Taip pat didelio susidomėjimo sulaukė R.Tumino paskaitos apie klasikinės dramaturgijos interpretacijas bei teatro scenos erdvę.

Šiemetinė "Iberoamericano" programa "Pasaulis, kurį verta pamatyti" apėmė penkis žemynus, 36 šalis, 48 užsienio trupes ir 54 Kolumbijos teatrus.

Nuo kovo 26 iki balandžio 11 dienomis Bogota virto viena didžiule scena, per daugiau kaip dvi savaites miesto teatruose, parkuose ir skveruose buvo suvaidinta apie puspenkto šimto spektaklių, taip pat vyko daugybė renginių gatvėse, metro stotyse, prekybos centruose, klubuose.

2001 metais pastatytas "Revizorius" yra dalyvavęs Latvijos, Rusijos, Lenkijos tarptautiniuose teatro festivaliuose. Bogotoje buvo suvaidinti šeši "Revizoriaus" spektakliai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją