Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinei mobilumo programai, Šiaurės šalių kultūros fondui, Šiaurės šalių kultūros ir meno programai bei Šiaurės šalių vaikų ir jaunimo komiteto projektų rėmimo programai.

„Pagrindinis keliamas reikalavimas norint gauti finansinę paramą - planuojamos veiklos turi būti susijusios su Šiaurės šalimis. Taip pat svarbu, kad projektas ar iniciatyva būtų novatoriški ir pristatytų naujas idėjas“, - teigia Šiaurės ministrų tarybos biuro patarėjas Saulius Abraškevičius.

Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinės mobilumo programos tikslas - didinti menininkų ir meno bei kultūros srities darbuotojų mobilumą ir stiprinti bendradarbiavimo tinklų bazę. Programa pradėta vykdyti 2009 metais, ji finansuoja profesionalaus meno ir kultūros sričių atstovų kūrybines keliones iš/į Šiaurės šalis ir remia meno tinklų kūrimą Šiaurės ir Baltijos šalyse.

Šiaurės šalių kultūros fondas skiria paramą mažiems (ne daugiau 100.000 Danijos kronų) ir dideliems (virš 100.000 Danijos kronų) meno, teatro, muzikos ir kitų kultūros sričių projektams, kuriais siekiama skatinti Šiaurės šalių kultūrinį bendradarbiavimą.

Šiaurės šalių kultūros ir meno programa remia į Šiaurės šalių regioną orientuotus tarptautinius profesionalaus ir mėgėjų meno ir kultūros projektus.

Šiaurės šalių vaikų ir jaunimo komiteto projektų rėmimo programa finansuoja vaikų ir jaunimo organizacijų bei grupių projektus. Parama gali būti skiriama seminarams, mokymams, konferencijoms, stovykloms, publikacijoms, kultūros renginiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją