2010-aisiais sukurtas spektaklis bus rodomas Juodojoje Menų spaustuvės Juodojoje salėje vasario 3 ir 4 dienomis 19 val., vaidinimas vyks anglų kalba.

Spektaklio pavadinimas - 2002 m. Didžiojoje Britanijoje sukurto filmo „Bend It Like Beckham" (liet. „Smūgiuok kaip Bekhamas") parafrazė.
Įsivaizduokime: 2010-aisiais metais žymiausiam futbolo žaidėjui atliekama nesėkminga nutrūkusios Achilo sausgyslės operacija. Kažkodėl jis nusprendžia pasitikėti suomių chirurgais Turku mieste. Po susitikimo su jais garsenybei tenka nutraukti savo sportinę karjerą.

Taip nutikus, futbolo, odekolono ir vyriško apatinio trikotažo stabas imasi gyvenimo būdo vadybininko karjeros. Ši jam puikiai sekasi ir įgyja tarptautinį mąstą, ypač po to, kai žmoniją pasiekia jo populiarios ir išradingos gyvenimo būdo teorijos. Gausūs gražuolio bestseleriai (kaip kad „Virk tai kaip B*ck**” ar „Medituok tai kaip B*ck**“) paliko neišdildomą pėdsaką šiuolaikinės kulinarijos, sodininkystės, seksualinio elgesio, vaikų auginimo, įvaizdžio kūrimo ir net dvasingumo teorijoje ir praktikoje.

Laukdamas artėjančio 70-ojo jubiliejaus garsiausias visų laikų futbolininkas maloniai kviečia publiką į viešą paskaitą, kur jis pasidalys savo patirtimi įvairiausiais šiuolaikinio gyvenimo klausimais.

Monospektaklyje vaidina „Viirus" teatro aktorius Dickas Idmanas. Pjesę - menamą futbolo legendos monologą - parašė Cezaris Graužinis. Spektaklio scenografiją ir kostiumus sukūrė dailininkas Vytautas Narbutas, muziką – kompozitorius Martynas Bialobžeskis.

Nors spektaklis kupinas aliuzijų į Davido Beckhamo gyvenimą, režisierius teigia, jog pjesės tekstas pateikiamas ne kaip Beckhamo monologas, o kaip bevardžio aferisto mėginimas imituoti Beckhamą.

Rašydamas pjesės tekstą Graužinis pasakoja įkvėpimo sėmęsis iš geltonosios spaudos, kurioje apstu detalių iš garsenybių gyvenimo, stulbinančių absurdiškumu ir tuštybe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją