„Žinote, aš esu laimingas, kad esu tenoras. Dainas apie Leniną ir apie partiją visi rašydavo bosui. Ir man netekdavo tokių dainuoti. Čia man labai sekėsi“, - sovietinius laikus prisiminė operos solistas.

Jis pasakojo, kad ne tik ankstesniais laikais, bet ir dabar yra daug jaunų talentų. Tarp savo mokinių jis turi ir jaunąjį visaginietį Ilją Aksionovą. „Jis - labai gabus, greitai mokosi, bet jo balsą reikia saugoti. Nuo manęs neslepiama, kiek jis dainuoja. Nuo kelių TV koncertų esu prašęs jo atsisakyti ir jis yra paklausęs“, - į skaitytojo klausimą, ar dainavimas televizijoje nepakenks mutuoti pradedančiam Iljos balsui, sakė V. Noreika.

Operos grandas negailėjo komplimentų ir savo kolegos mokiniui Merūnui Vitulskiui. „Jis yra labai gero ir kokybiško balso savininkas“, - teigė jis.

Maestro pasakoja, kad girdi, kuris balsas yra duotas Dievo, o kuris tik išlavintas. Jis prisipažino, kad pasiklauso estrados atlikėjų, nes kažkada ir pats ją dainavo. Jam patinka Stasys Povilaitis ir Edmundas Kučinskas. „Man ir dabar patinka ta populiarioji muzika, kur dainuoja balsus turintys žmonės, tarkime Rūta Ščiogolevaitė ir pats esu duetu dainavęs su Violeta Tarasoviene“, - apie šiuolaikinius atlikėjus sakė jis.

Kalbėdamas apie kultūros ir jos žmonių padėtį Lietuvoje, tenoras tvirtino: „Meno finansavimas šiuo metu yra labai žemas. Tarkime baleto artistai, jie pašoka 20 metų ir po to viskas! Tai jie turi iš kažko gyventi po to? Nes jei mes nepalaikysite savo artistų šiuo metu, tai tuoj pas mus dainuos ir šoks korėjiečiai ir kinai“.

Pirmasis sovietinis atlikėjas užkariavęs prestižinę La Scalos sceną netikėtai prisipažino, kad itin vertina lietuviško kaimo publiką. „Pernai esu koncertavęs kaimelyje, kur net bažnyčios nėra. Žinote, aš mėgstu dainuoti, kai man neploja. Man patinka, kai manęs klauso. Aš matau, kad mano muzika kaime žmones labai jaudina, jie klauso atidžiai“, - sako maestro.

Visą pokalbį skaitykite čia . Konferencijos akimirkos - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją