Visa trupė – devyni aktoriai – parašė teatro vadovui Juozui Žibūdai prašymus, kad nuo praėjusių metų gruodžio pirmosios palieka teatrą. Kadangi teatro repertuaras buvo iš anksto paskelbtas, aktoriai vykdė įsipareigojimus ir pagal susitarimą visą gruodžio mėnesį vaidino anksčiau pastatytuose spektakliuose.

Devyni jauni kūrėjai, paklausti, kodėl jie pačiame sezono viduryje pasirinko tokį ryžtingą sprendimą palikti teatrą, tvirtai atsakė, kad Šiaulių estrados teatre jų netenkino kūrybos ir darbo sąlygos.
Gal trūko kūrybinių ieškojimų, įvairovės, platesnių užmojų? Tas pats vienas režisierius, tas pats ir kolektyvo vadovas. O gal jauni aktoriai nori vaidinti ne tik darželinukams ir moksleiviams, kaip buvo iki šiol, o nori išplaukti į platesnius kūrybos vandenis?

- Yra kaip yra, konstatavo teatro vadovas Juozas Žibūda. –Šiaulių estrados teatras ir toliau gyvuos, statys spektaklius, kai kuriuose spektakliuose ir anksčiau vaidino Teatro katedros studentai. Pagrindinis spektaklių žiūrovas yra jaunimas ir moksleiviai. Šiaulių universiteto Menų fakulteto Teatro katedros 2009 metų laidos absolventai (tik vienas aktorius Tomas Montvila studijas baigė 2010 m.) vaidino Šiaulių estrados teatre. Suprantama, kad jauni kūrėjai turi norų ir ambicijų dirbti kitaip, negu buvo įpratę studijų metais. O juk juos pakvietė dirbti Ramūnas Karbauskis!

- Taip, kurti naują teatrą aktorius pakvietė žinomas politikas ir verslininkas Ramūnas Karbauskis. Jis bus kuriamos viešosios įstaigos Naisių vasaros teatras fundatorius, pagrindinis strategas bei idėjinis vadovas, mokės atlyginimus aktoriams, režisieriams, kitiems darbuotojams. Būsimojo teatro steigėjas – Naisių kaimo bendruomenė.
Naujienų naujiena: pavargusios ir rūpesčiuose paskendusios Lietuvos padangėje profesionalus teatras kuriamas ne Vilniuje, ne kitame didmiestyje, o provincijoje.

Naujasis teatras repeticijoms salės ieškos Šiauliuose, tik registracijos vieta bus Naisiai. Naisių vasaros teatro mecenatas R.Karbauskis dėl salės repeticijoms ir kitų svarbių klausimų tarsis su Kultūros ministerijos vadovais. Manoma, kad repeticijoms galėtų tikti dabartinės Šiaulių filharmonijos salė, arba buvusioje „Elnio“ gamykloje (turėtų būti įgyvendintas projektas!) kuriamas modernus kultūros fabrikas, todėl naujajam ryžtingų kūrėjų teatrui tikimasi ir ten surasti tinkamų patalpų repeticijoms. Be to, Šiauliuose yra ir daugiau salių, kuriose galėtų repetuoti Naisių vasaros teatras.

Visa trupė, kurios netenkino kūrybos sąlygos Šiaulių estrados teatre, pasirinko ieškojimų kelią, siekiamybę kilti aukštyn, tobulėti. Aktoriai svajoja dalyvauti profesionalių teatrų festivaliuose, konkursuose.

Politikas ir verslininkas R. Karbauskis tvirtina, jog Naisių vasaros teatras turės galimybę dirbti su žinomais režisieriais, bus kviečiami režisieriai-statytojai ne tik iš Lietuvos, be to, į Naisių vasaros teatrą, esant būtinybei, kurti vaidmenų bus kviečiami seriale „Naisių vasara“ vaidinantys žinomi scenos meistrai iš Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių dramos teatrų. Naisių vasaros teatre darbo galės tikėtis jauni aktoriai, baigę studijas ne tik Šiaulių universitete.

Jau planuojama, kad serialo „Naisių vasara“ trečiojoje dalyje filmuotis bus pakviesti visi naujojo teatro aktoriai. Serialo „Naisių vasara“ pirmojoje ir antrojoje dalyse sėkmingai vaidmenis kūrė J. Žibūdos vadovaujamo teatro aktoriai – Auksės vaidmens atlikėja Elida Dubinskytė-Šimaitė, Vaida Kavaliauskaitė (Jurga) ir Valdas Vaitiškis (policininkas Kazys).

Naisių vasaros teatras, pasak R. Karbauskio, spektaklius nemokamai veš į nuošaliausius Lietuvos kaimus, miestelius. Suprantama, tai bus politiko ir verslininko dovana sunkiau gyvenantiems sodžiaus žmonėms. Kilni misi-
ja – jaunas ir pagyvenęs kaimo žmogus turės galimybę pamatyti profesionalaus teatro spektaklių. Jau antrus metus įvairiose Lietuvos gyvenvietėse, miesteliuose ir miestuose sėkmingai rengiami serialo „Naisių vasara“ aktorių koncertai. Visur žiūrovai plojimais sutinka atlikėjus, būna sužavėti aktorių atliekamomis dainomis, patinka jų improvizacijos, šmaikščios istorijos. Ir visi “Naisių vasaros” kūrėjų koncertai – nemokami.

Naisių vasaros teatras vaidins tik lietuviškas pjeses, pirmenybė – tik nacionalinei dramaturgijai. „Į gimtąjį kaimą vešime skambų lietuvišką žodį, profesionalių aktorių spektaklius, rengsime kūrybos vakarus, susitikimus. Mes jau turime patirties – visur pilnos žiūrovų salės, kai rengiami susitikimai su serialo „Naisių vasara“ kūrėjais“, - džiaugiasi būsimojo teatro kūrėjas, mecenatas ir strategas R. Karbauskis.