Jame bendrovė „Tiketa“ teigia, kad Valstybinis jaunimo teatras savo bilietus platinti bendrovei „Bilietų pasaulis“ patikėjo be jokio konkurso, pažeisdamas viešo pirkimo įstatymą.

Kol kas Viešųjų pirkimų tarnyba nepateikė nė vienos išvados dėl šių nusiskundimų.

Nors skundai yra priešpriešinio pobūdžio, „Tiketos“ atstovai teigia, kad jų raštas nėra kerštas ar atkirtis bendrovei, kuri oficialiai suabejojo krepšinio čempionato bilietų platinimo teisėtumu.

„Tai nėra susiję dalykai. Mes su LKF dirbame jau seniai, todėl jaučiamės teisūs gavę platinti čempionato bilietus ir nieko nebijome. Krepšinio federacijai patikėti jų platinimą mums rekomendavo net FIBA. O Jaunimo teatras – biudžetinė organizacija, todėl pažeidė viešųjų pirkimų įstatymą atidavęs platinti bilietus be konkurso ar kito įstatyme numatyto viešo būdo“, - DELFI teigė „Tiketos“ generalinis direktorius Andrius Žiauberis.

Jis tikino, kad su Jaunimo teatru kalbėjosi apie galimą jų bilietų platinimą jų bendrovės sistemoje, bet susidomėjimo nesulaukė.

„Tiketa“ šiuo metu platina Keistuolių teatro, Kauno valstybinio dramos teatro, Lietuvos rusų dramos teatro, OKT, „Ideoteatro“, Lėlės teatro, Menų spaustuvės ir kt. bilietus.

Bendrovės „Bilietų pasaulis“ direktorė Neringa Sinkevičienė tikina, kad apie konkurentų skundą Viešųjų pirkimų tarnybai išgirdo tik iš DELFI žurnalistų. Ji įsitikinusi, kad bendradarbiaudama su Valstybiniu jaunimo teatru nepažeidė jokių viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų. „Mes platiname tik dalį teatro bilietų. Be to, teatras nemoka mums paslaugos gavėjo mokesčio. Tai mažavertė sutartis. Mažiau nei 10 000 Lt“, - tvirtino ji. Direktorė įsitikinusi, kad tokio pobūdžio susitarimui pagal įstatymo nuostatas jokie konkursai ar kiti vieši pirkimo būdai nebuvo reikalingi.

„Bilietų pasaulis“ šiuo metu platina ir Kauno muzikinio, Kauno lėlių bei Kauno kamerinio teatrų bilietus.

Dar vienas didelis bilietų prekybos rinkos žaidėjas bendrovė „Bilietai LT“ konkurentų apsisvaidymus skundais stebi iš šalies.

„Visiškai pritariu mūsų konkurentams, kad jie užsipuolė kitus mūsų konkurentus. Gerai, kad Jaunimo teatras po šešių metų miegojimo atsibudo ir pamatė, kad yra bilietų platinimo sistemos, tačiau konkursą skelbti jie turėjo. Bet tuo pačiu noriu oponuoti ir „Tiketai“, nes jie patys be rimto normalaus konkurso pasiėmė platinti krepšinio čempionato bilietus. Štai jums puikus pavyzdys, kaip nesilaikoma viešųjų pirkimų įstatymų“, - DELFI sakė „Bilietai LT“ direktorius Vitalijus Kuodis.

Jis tikino, kad pasaulyje yra praktika, kai to paties renginio bilietus platina kelios bendrovės, bet Lietuvoje tokios tradicijos nėra. Kiekvienas rinkos žaidėjas stengiasi įgyti kuo daugiau klientų, kurie savaime tampa išskirtiniais.

„Bilietai LT“ šiuo metu platina Vilniaus mažojo teatro, „Raganiukės“, „Domino“, Kauno valstybinio muzikinio teatro, Kauno pantomimos teatro, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro bilietus.

Lietuvos nacionalinis dramos teatras ir Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras bilietus platina patys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją