Jo kūrybinėje biografijoje - darbas su Lietuvos ir užsienio choreografais, režisieriais, dalyvavimas tarptautiniuose šokio projektuose Vokietijose ir Šveicarijoje.

Spektaklio kūrėjų komandą sudaro jaunieji Kauno menininkai: kompozitorė Egidija Medekšaitė, kostiumų dizainerė Aurelija Pranckevičiūtė – Draugelė bei scenografė Beta Kondratenkaitė. Spektaklyje vaidmenis kūrė aktoriai – šokėjai Eglė Fedaravičiūtė, Vilma Pitrinaitė, Marijanas Staniulėnas, Mantas Stabačinskas. Projektas įgyvendintas netradicinėje erdvėje – mažytėje "Auros" studijoje Kauno senamiestyje.

Choreografo Dariaus A. Stankevičiaus idėja - sukurti spektaklį, kuris provokuotų žiūrovą ieškoti žmogiškumo esmės ir sandaros, tapatybės ir unikalumo. Nepriimtinų normų estetizavimas, buitinių procesų atkartojimas, lipdomąja medžiaga naudojant žmogaus kūną, sukelia nuostabą ir abejonę, kurios tampa ieškojimo pradžia.

Projekto atsiradimą inspiravo Jean Genet knygos „Vagies dienoraštis“ temos bei joje gvildenamos žmogiškos greta einančios priešybės: meilė nusikaltimas, palaiminimas bausmė, jas jungianti savotiška kraujotaka, kuri priverčia kitaip pažvelgti į pasaulį ir įsižiūrėti į save, atskleisti savo pačių gelmes, suvokti pagundas ir tabu. Tačiau tai nėra Jean Genet romano atpasakojimas judesių kalba.

„Visas veiksmas tarsi atsispindi atsiminimuose žmogaus, besirengiančio ilgam sėsti į kalėjimą. “Vagies dienoraštis“ prasideda, kai keturi šokėjai (...) abejingai sukrauna smulkius asmeninius daiktus į kartono dėžes ir pastato jas scenoje prie žiūrovų kojų, tarsi pavesdami jiems saugoti savo gyvenimo nuotrupas, o baigiasi, kai jie sustoja prie sienos pasisukdami į žiūrovus priekiu ar profiliu, tarsi fotografuojami jų žvilgsnių it policijos kameros. Tarp šių dviejų scenų sutelpa įvairialypis prisiminimų pasaulis, ištisai koduojamas metaforomis ir išvengiantis bet kokio tiesmukumo.“ (Vita Mozūraitė)

Spektaklį žiūrovai galės išvysti balandžio 1-4 ir 15-18 dienomis nuo 19 val. Kauno šokio teatro "Aura" studijoje M. Daukšos 30A.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją