Šį kūrinį atliks jauni, talentingi atlikėjai, tarp kurių solistai Nora Petročenko, Saulė Šerytė ir Konstantinas Anikinas. Muzikinį dvaro, piktųjų veikėjų bei linksmųjų jūreivių įvaizdį kurs jau 20 metų gyvuojantis „Aidijos“ choras. Šią operą choras yra atlikęs dar 1992 metais Žemutinės pilies griuvėsiuose.

Kaip teigia „Aidijos“ vadovas Romualdas Gražinis, šiame nuostabiame muzikos šedevre triumfuoja taurumo ir ištikimybės dvasia, o didingumo kupiną muziką įvairina raganų bei jūreivių pasirodymai.

„Nors „Aidija“ H. Purcell operos teatriniame pristatyme jau yra dalyvavusi, visgi naujų metų išvakarėse skambėsiančio kūrinio atlikimas bus unikalus. Vien ką jau reiškia tai, kad pasirodymas vyks Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų aplinkoje“, - teigia R. Gražinis.

Operos „Didonė ir Enėjas“ klausytojas galės pasinerti į mitinius laikus, kai Kartaginos karalienės Didonės ir Trojos karo didvyrio Enėjo meilės liepsna buvo negailestingai užpūsta magiškų piktųjų dvasių intrigų. Šią dramą užbaigia vienas gražiausių ne tik H. Purcello, bet ir baroko muzikos apskritai perlų – Didonės rauda.

Instrumentines partijas pasirodyme grieš Kauno styginių kvartetas: Karolina Beinarytė, Dalia Terminaitė, Eglė Karžinauskaitė ir Saulius Bartulis, bei Daiva Stulgytė (klavesinas), Ieva Baublytė (išilginė fleita) ir Ugnius Dičiūnas (obojus). Operą diriguos energingasis „Aidijos“ maestro R. Gražinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją