Klaipėdos muzikiniame teatre – kalėdinės nuotaikos. Tačiau jau po Naujųjų planuojamos repertuaro permainos.

Pasak naujojo teatro vadovo Ramūno Kaubrio, iki pavasario ketinama išleisti tris keturias premjeras. Vasarą vyks tradicinis festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“. Kitas jau pažįstamas festivalis – „Opera.lt“ – turėtų tapti kompozitorių, dramaturgų, dailininkų ir režisierių sambūriu, skatinsiančiu naujų nacionalinių veikalų atsiradimą.

Siūloma ir naujų projektų. Koncertų ciklas „Sugrįžtanti banga“ uostamiestin kvies atlikėjus, gimusius ar gyvenusius Klaipėdoje, tačiau šiandien kuriančius kituose Lietuvos miestuose, užsienyje. Taip pat planuojami „Jūros mūzomis“ pavadinti koncertai, kuriuose skambės kompozitorių, kurių įkvėpimo šaltinis yra jūra, kūriniai.

Bus atveriamos naujos teatro erdvės. Pirmiausia – Kolonų sale pavadinta teatro fojė. Čia žadama rengti ir koncertus, ir kamerinius spektaklius.

Po kelių metų pertraukos teatrui vadovauti sugrįžęs R. Kaubrys sako, kad naujovėmis bus siekiama susigrąžinti žiūrovus į, anot jo, gerokai patuštėjusias teatro sales.

„Vadovaujant man tuos metus teatrui, lankomumas siekė jau 80 proc., o dabar 60 proc. jau būtų geras rezultatas, nes salių užpildymas yra tarp 50 ir 60 proc. Per pora metų lankomumas krito stipriai“, – sako R. Kaubrys.

Po Naujųjų teatras turės ir naują vyriausiąjį dirigentą, kuris pirmiausia sako sieksiąs tvarkos orkestre.

„Daug muzikantų turi kitus darbus. Aš nesakau, kad reikia drausti jiems dirbti, bet reikėtų tai subalansuoti. Nes yra tokia problema, kad repeticijose repetuoja vieni muzikantai, spektaklyje groja kiti“, – teigia dirigentas Dainius Pavilionis.

Nuo Naujųjų koreguojamas jau suplanuotas repertuaras – stabdomas dviejų bene naujausių spektaklių rodymas. Pasak teatro vadovo, opera „Popėjos karūnavimas“ tampa per brangi – parodyti ją esą kainuoja apie 20 tūkst. litų. O opera „Frankenšteinas“ kol kas negali būti rodoma dėl techninių kliūčių.