„LNOBT Paramos fondas „Orfėjo lyra“ jau antrą kartą įsteigė specialią teatro nominaciją – Metų operos solistui už profesionaliai atliktus antraplanius vaidmenis. Šiemet ji skiriama Rafailui Karpiui. Didėjantis nominantų būrys – tai įrodymas, kad turime puikių pastatymų ir solistų, džiuginančių mūsų žiūrovus“, – sakė Gintautas Kėvišas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius.

Visi laureatai bus pagerbti ir apdovanoti tradicinėmis „Operos Švyturių“ statulėlėmis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre gruodžio 28 d. spektaklio „Likimo galia“ pertraukos metu. „Operos švyturiams“, kaip ir kasmet, įteikiamos ir piniginės premijos.

„Operos švyturiai“ ir piniginiai prizai bus įteikti 5 nominantams: „Metų operos solistei“, „Metų operos solistui“, „Metų baleto solistei“, „Metų baleto solistui“ bei specialios nominacijos „Geriausias operos antraplanių vaidmenų solistas“ laureatui.

2010 metais „Operos Švyturiais“ tapo:

“Metų operos solistė” - Joana Gedmintaitė už Siuzanos vaidmenį operoje „Figaro vedybos“, Bruknelės – operoje „Bruknelė“.

“Metų operos solistas”- Kostas Smoriginas už Figaro vaidmenį operoje „Figaro vedybos“.

“Metų baleto solistė” - Olga Konošenko už Olimpijos vaidmenį balete „Kopelija“.

“Metų baleto solistas” - Eligijus Butkus už Natanaelio vaidmenį balete „Kopelija“, Romeo – balete „Romeo ir Džuljeta“.

„Geriausias operos antraplanių vaidmenų solistas“ - Rafailas Karpis už profesionaliai atliekamus antraplanius vaidmenis (Don Bazilijus „Figaro vedybos“, Remendadas „Karmen“, Vėjelis Pūtelis ir Dzingutis „Bruknelė“, Josifas „Vienos kraujas“ ir kt.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją