Koncerte taip pat dainuos jaunosios kartos operos dainininkės – Viktorija Miškūnaitė (sopranas) ir Agnė Sabulytė (mecosopranas).

Naujametį vakarą skambės J. Brahmso, F. Schuberto, F. Chopino, J. Strausso, P. Čaikovskio ir kitų garsių romantikų kūriniai. Saloninės muzikos tradicijas primenanti Naujametinių koncertų atmosfera, romantinė XIX – XX amžiaus kompozitorių muzika bei aukšto meninio lygio interpretacijos sukurs šventišką bei nekasdienišką nuotaiką palydint Senuosius ir pasitinkant Naujuosius metus.

Koncerto vedėjas – prof. Eugenijus Ignatonis.

Dvidešimt metų koncertuojantys drauge, visuomet patraukiantys dėmesį įdomiomis, interpretacinių stereotipų nesuvaržytomis idėjomis ir šį kartą Rūta ir Zbignevas Ibelhauptai pateiks klausytojams įvairiaspalvę muzikos fortepijoniniam bei vokaliniam duetui programą.

Klausytojai turės retą progą pasiklausyti ir rimtų, ir ypač nuotaikingų, žaismingų, virtuoziškų fortepijoninio dueto žanro kūrinių, o jaunosios kartos operos dainininkės Viktorija Miškūnaitė ir Agnė Sabulytė atliks retai skambančius P. Čaikovskio duetus.

Viktorija Miškūnaitė yra tarptautinio bei respublikinių konkursų laureatė, šiuo metu studijuojanti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje magistrantūroje bei aktyviai koncertuojanti Lietuvoje ir užsienyje. Agnė Sabulytė pažįstama iš televizijos projekto “Triumfo arka”, monospektaklio–operos “Izadora” pagrindinio vaidmens atlikėja.

Rūtos ir Zbignevo Ibelhauptų duetas bendradarbiavo su daugeliu orkestrų, dirigentų, chorų, kompozitorių, dainininkų. Tai ne tik atlikėjai, be kurių šiandien sunkiai įsivaizduojame mūsų festivalius, koncertinį gyvenimą, bet muzikai, kurių interpretacinis menas aukščiausiu lygiu reprezentuoja Lietuvos muzikinę kultūrą užsienio festivaliuose bei koncertuose.

Šių pianistų atliekama muzika skambėjo tarptautiniuose festivaliuose Lenkijoje, Danijoje, Liublianos vasaros festivalyje Slovėnijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Lietuvoje ir daugelyje kitų. Dueto rečitalių buvo surengta Šveicarijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Airijoje, Japonijoje, Latvijoje, koncertai transliuojami Lietuvos bei Europos radijo stočių programose, įgrota nemažai radijo ir televizijos įrašų

Šalia koncertinės veiklos, abu pianistai dėsto fortepijono ir fortepijonų ansamblio disciplinas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. Z. Ibelhauptas yra Fortepijono katedros vedėjas.

1997 m. Rūtos ir Zbignevo Ibelhauptų dueto menas buvo įvertintas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją