Jau šį savaitgalį vaikai, jaunuoliai ir suaugusieji kviečiami panirti į gražiųjų žiemos pasakų pasaulį. Penktadienį ir šeštadienį bus rodomas šokio spektaklis „Spragtukas“, o sekmadienį mažieji ir jų tėveliai galės pamatyti baletą „Snieguolė ir septyni nykštukai“.

Prieš metus pastatytas šokio spektaklis „Spragtukas“ pagal visame pasaulyje populiaraus Piotro Čaikovskio baleto muziką intriguoja modernumu. Šiuolaikišką E.T.A. Hofmano pasakos versiją pateikė choreografė ir režisierė Marija Simona Šimulynaitė. „Spragtukas“ į žiūrovus pažvelgs per XXI amžiaus prizmę, per mūsų laikų pasaulį ir jo galimybes, per tradicijų suvokimą bei jų svarbą dabarties žmogui. Kalėdinėje puotoje magas ieškos jaunos mergaitės ir suras. Ji – Marija –, kuriai atiduos medinį Spragtuką. Ar išties nuoširdi meilė panaikins užkeikimus, atsakymo žiūrovai sulauks pasižiūrėję spektaklį.

Sekmadienį scenoje karaliaus baletas. B. Pavlovskio „Snieguolė ir septyni nykštukai“ – vienintelis tikras baleto spektaklis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro repertuare, kiti – šokio spektakliai. Anot baleto trupės vadovo Vaclovo Sasnausko, būtent todėl šis pastatymas brangintinas ir ypatingai džiuginantis. „Baletas – jaunystės menas. Jauna, kylanti balerina Aušra Krasauskaitė atlieka ir pagrindinį Snieguolės vaidmenį. Spektakliui ši balerina suteikė ypatingo žavesio bei ekspresijos“, - sakė V. Sasnauskas.

Prieš vienuolika metų „Snieguolę ir septynis nykštukus“ pastatė baletmeisteris Jurijus Smoriginas. Naujas spektaklis buvo parodytas Lietuvos operos ir baleto teatre vykusiame festivalyje „Teatrai vaikams“ ir pelnė geriausio spektaklio nominaciją. Trejetą pastarųjų metų jis nebuvo rodomas, todėl dabar atgimė naujomis spalvomis, naujais artistų veidais. Atnaujintame pastatyme be A. Krasauskaitės debiutuoja ir Jolanta Milčienė (Karalienė), Mantas Černeckas (Ragana). Taip pat nauji baleto trupės šokėjai – Giedrė Šidlauskė, Vaida Bartkutė, Saida Saldukaitė, Raminta Kemzūraitė. Šoka ir trupės senbuviai – Ričardas Jankevičius (Princas), Gintaras Kistienas (Girininkas) bei kiti artistai. Spektaklyje dalyvauja šiemet įkurtos baleto studijos, kuriai vadovauja A. Krasauskaitė, vaikai.

„Šiame spektaklyje yra visko, kas patinka vaikams: ir nykštukai, ir Ragana, ir Karalienė ir be abejonės – Snieguolė“, - apibendrino V. Sasnauskas.

Uostamiesčio Muzikiniame teatre laukiama ir Kalėdų Senelio. Nuo gruodžio 19 d. iki 28 d. jis vis apsilankys po muzikinės pasakos „Stebuklų valanda“. Šiuo nauju spektakliu norima ypatingai pradžiuginti mažuosius žiūrovus. O jame vaikų labiausiai mėgstamų pasakų herojai susitiks Karaliaus puotoje bei drauge su žiūrovais lauks stebuklo – galimybės nukeliauti į išsvajotą pasakų pasaulį.

Anot spektaklio scenarijaus autoriaus ir režisieriaus Alvydo Vizgirdos, gražiausioms metų šventėms jis norėjo sukurti pačią įdomiausią ir jautriausią pjesę. Ar pavyko, spręs žiūrovai, tačiau spektaklis išties spalvingas, pilnas teatrinių efektų, šviesų. Jame skamba dainos, šokami šokiai, vaidina net garsus pantomimos meistras Aleksas Mažonas , taip pat du kojūkininkai. „Stebuklų valandą“, suvieniję kūrybines jėgas, statė Klaipėdos muzikinis teatras ir Pilies teatras.

Prieš pat Kalėdas tradiciškai publika bus kviečiam pasižiūrėti vieną populiariausių Johano Štrauso operečių „Vienos kraujas“, tuo po Kalėdų – taip pat žiūrovų pamėgtą vokalinį ir choreografinį spektaklį „Štrausianą“ pagal J. Štrauso muziką, o Naujuosius Metus pasitikti su legendine Džiuzepės Verdžio „Traviata“ ir Lietuvos operos žvaigždėmis Ona Kolobovaite, Audrium Rubežiu, Mindaugu Rojum.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją