Jubiliejiniame koncerte, kuris organizuojamas kartu su Lietuvos muzikų sąjunga, „Brevis“ pateiks įvairių žanrų ir tematikos kūrinių programą, atskleidžiančią įvairias vakarą vienijančios minties – meilės – spalvas ir pavidalus. Kartu su choru muzikuos vargonininkė Renata Marcinkutė-Lesieur, violončelininkas Povilas Jacunskas ir džiazo kvartetas „Baisios stygos“.

„Mūsų mintis labai paprasta. Juk šis choras gyvuoja vien todėl, kad jo narius sieja meilė. O visa kita – tik jos padariniai: meilė muzikai, Dievui, scenai, publikai, gamtai, draugams ir draugėms, tėvynei“, – jubiliejinio vakaro idėją pristatė choro „Brevis“ meno vadovas Gintautas Venislovas.

„Mes nesistengsim stebinti programa, dainavimo technika arba interpretacijomis. Tiesiog norime sau ir publikai padovanoti gražų ir jaukų vakarą“, – pridūrė jis. Koncerto metu skambės Benjamino Britteno, Jonathano Dove‘o, Erico Whitacre‘o, Eriko Ešenvaldso, Vaclovo Augustino kūrinai ir įvairios Gintauto Venislovo aranžuotės.

Dalį Vilniuje skambėsiančios programos choras „Brevis“ jau yra atlikęs Klaipėdos koncertų salėje lapkričio mėnesį. Be to, jubiliejinių metų muzikinėje programoje buvo įspūdinga ankstyvojo G.F.Hendelio psalmė „Dixit Dominus“, kurią choras pavasarį atliko Vilniuje ir Kretingoje.
„Brevis“ yra vienas universaliausių chorų Lietuvoje: kolektyvas rengia solines programas, atlieka kūrinius su instrumentiniais ansambliais ir orkestrais, kviečiamas į džiazo projektus, miuziklų ir roko operų pastatymus. Choras dainuoja labai įvairią muziką – nuo renesanso motetų ir madrigalų iki šiuolaikinės muzikos opusų.

Jubiliejinį koncertą ves Neringa Čereškevičiene, kurią su choru „Brevis“ sieja ilgametė draugystė.

Kamerinio choro „Brevis“ 20-mečio baigiamasis koncertas – gruodžio 12 d. (sekmadienį) Vilniaus Rotušėje. Pradžia – 18.00 val. Koncertas nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją