Šių premijų bei pirmą kartą teikiamo apdovanojimo "Auksinis scenos kryžius" laureatai (tarp jų ir Padėkos premijos laureatas) bus paskelbti Tarptautinės teatro dienos minėjime, kuris kovo 27-ąją vyks Vilniaus rotušėje.

Į apdovanojimus dramos teatro režisieriaus kategorijoje pretenduoja režisieriai: Oskaras Koršunovas už spektaklį "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija" (Oskaro Koršunovo teatras), Cezarijus Graužinis - "Arabiška naktis" (Teatro ir kino edukacijos ir informacijos centras) bei Jonas Vaitkus ir Paulius Budraitis - "Venecijos pirklys" (Kauno valstybinis akademinis dramos teatras).

Į geriausios aktorės apdovanojimą pretenduoja Rasa Samuolytė - Džuljeta spektaklyje "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija" (Oskaro Koršunovo teatras), Eglė Barauskaitė - Lena "Šaltas vaikas" (Klaipėdos dramos teatras) ir Gintarė Latvėnaitė - Salė "Madagaskaras", Andrija "Šeimyninės istorijos" (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras).

Geriausio aktoriaus kategorijoje išskirti aktoriai: Liubomiras Laucevičius - Šailokas ("Venecijos pirklys"), Arnoldas Jalianiauskas - Porcija ("Venecijos pirklys") ir Ramūnas Cicėnas - Kazimieras Pokštas ("Madagaskaras").

Antraplanio vaidmens atlikėjos: Nelė Savičenko - Zilkė ("Šaltas vaikas"), Eglė Eutropija Mikulionytė - Auklė ("Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija"), Jelena Bogdanovič ("Vaginos monologai", Lietuvos rusų dramos teatras).

Antraplanio vaidmens atlikėjai: Igoris Reklaitis - Verneris ("Šaltas vaikas"), Gintaras Adomaitis - Antonijus ("Venecijos pirklys"), Gediminas Girdvainis - Marvinas ("Švelnumas", Valstybinis Vilniaus mažasis teatras).

Į nominacijas lėlių teatro arba teatro vaikams srityje pretenduoja Rimas Driežis - už spektaklį "Trys brangenybės" (Vilniaus teatras "Lėlė"), Ramūnas Kaubrys - "Merė Popins" (Klaipėdos muzikinis teatras), Albertas Vidžiūnas - "Broliai Liūtaširdžiai" (Valstybinis jaunimo teatras).

Dėl nominacijų operos srityje varžosi Vytautas Juozapaitis už Rigoleto vaidmenis operoje "Rigoletas" Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro bei Klaipėdos muzikinio teatro pastatymuose; Irena Zelenkauskaitė - Džilda ("Rigoletas", Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras), režisierius Gintaras Varnas - už operos "Rigoletas" pastatymą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Operetės srityje į apdovanojimą pretenduoja Laimonas Pautienius - grafas Danila Franco Leharo operetėje "Linksmoji našlė" (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras), Inesa Linaburgytė - Hana Glavari ("Linksmoji našlė") ir Regina Šilinskaitė - Valensjena ("Linksmoji našlė").

Baleto ir šokio srityje labiausiai įsimintini vaidmenys: Rūtos Jezerskytės pagrindinis vaidmuo šokio spektaklyje "Mano gyvenimas" (teatras "Vilniaus baletas"), Eglė Špokaitė - Imperatorė balete "Rusiškasis Hamletas" (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras) ir Nerijus Juška - Pavelas ("Rusiškasis Hamletas").

Debiuto (jaunojo menininko) nominacijoje varžosi dramaturgė Laura Sintija Černiauskaitė - už pjeses "Liučė čiuožia", "Artumo jausmas"; "cezario grupė" už spektaklį "Arabiška naktis" (Teatro ir kino edukacijos ir informacijos centras) ir baleto solistas Eligijus Butkus už Pavelo partiją balete "Rusiškasis Hamletas" (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras).

Kompozitorių kategorijoje į apdovanojimą pretenduoja Arnoldas Jalianiauskas už muziką spektakliui "Venecijos pirklys" (Kauno valstybinis akademinis dramos teatras), Gintaras Sodeika už muziką O. Koršunovo spektakliui "Šaltas vaikas" Klaipėdos dramos teatre ir Vytauto V. Landsbergio spektakliui "Daktaras ir Mangaryta" Šiaulių dramos teatre; Skirmantas Sasnauskas už muziką Vyčio Jankausko šokio trupės šokio spektakliui "Nuskendęs slėnis".

Geriausiu scenografu, kostiumų dailininku pretenduoja tapti Jūratė Paulėkaitė - už scenografiją spektakliams "Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija" (Oskaro Koršunovo teatras), "Venecijos pirklys" (Kauno valstybinis akademinis dramos teatras) ir "Helverio naktis" (Lietuvos nacionalinis dramos teatras), opera "Rigoletas" (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras); Dalia Klimavičiūtė - už scenografiją spektakliui "Daktaras ir Mangaryta" (Šiaulių dramos teatras) ir Juozas Statkevičius - už kostiumus spektakliams: opera "Rigoletas" (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras), "Donja Rosita arba gėlių kalba" (Kauno valstybinis akademinis dramos teatras), "Vaginos monologai" (Lietuvos rusų dramos teatras) ir opera "Pajacai" (Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras) .

Geriausio choreografo apdovanojimui pristatyti Vytis Jankauskas - "Nuskendęs slėnis" (Vyčio Jankausko šokio trupė), Jurijus Smoriginas - "Mano gyvenimas" (Choreografinių projektų teatras "Vilniaus baletas") ir Andželika Cholina - šokio spektakliai "Romeo ir Džuljeta" ir "Carmen" (Andželikos Cholinos šokio teatras).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją