Pirmiausia - pristatyta nauja meno taryba. Ją sudaro: teatrologai Irena Veisaitė ir Ramunė Marcinkevičiūtė, kultūros viceministras Deividas Staponkus, rašytojai Saulius Šaltenis ir Rolandas Rastauskas, aktoriai Jolanta Dapkūnaitė ir Šarūnas Puidokas, kompozitorius Šarūnas Nakas, kino režisierius Šarūnas Bartas, menininkė Eglė Rakauskaitė.

Meno tarybos pirmininku tapo teatrologas Audronis Liuga, artimiausias M.Budraičio konkurentas konkurse nacionalinio direktoriaus vietai užimti. „Nedidele balsų persvara konkursą laimėjau aš, bet mūsų vizijos - daugeliu atveju sutampa. Pasiūliau jam meno vadovo postą, į kurį šiandien, dėl įvairių biurokratinių suvaržymų, negaliu pakviesti dirbti etatu. Jis dirba visuomeniniais pagrindais“, - sakė M.Budraitis.

A.Liuga patikino, kad tris savaites rengta programa jau duoda preliminarių rezultatų ir paskelbė kelis konkrečius būsimų metų planus.

„Geriausia žinia yra ta, kad šiame teatre nori dirbti ir statyti spektaklius Oskaras Koršunovas, Gintaras Varnas, Eimuntas Nekrošius, Jonas Vaitkus, Cezaris Graužinis“, - apie konkrečias derybas su šiais režisieriais prabilo A.Liuga.

2011 metų teatro repertuare planuojamos O.Koršunovo ir J.Vaitkaus spektaklių premjeros. J.Vaitkus pirmą kartą Lietuvoje režisuos H.Ibseno dramą „Tautos priešas“, kuri šiuo metu yra verčiama į lietuvių kalbą.

O.Koršunovas išreiškė norą statyti spektaklį pagal naują Mariaus Ivaškevičiaus pjesę, apie lietuvių emigrantu gyvenimą Londone.

Abiejų spektaklių premjeros numatomos rudenį.

2012 metų pavasarį numatoma G.Varno režisuoto spektaklio pagal T.Manno noveles premjera, o rudenį premjerą žada ir režisierius C.Graužinis. Manoma, kad tai bus spektaklis pagal japonų režisieriaus T.Mondzaemono pjesę.

Dviejų metų bėgyje planuojama sukurti ir koprodukcinių spektaklių: drauge su OKT/Vilniaus miesto teatru pagal Shakesperae'o „Audrą“
(režisuotų O.Koršunovas), o su „Meno fortu“ - E.Nekrošiaus režisuojamą spektaklį pagal Dantės „Dieviškąją komediją“.

Taip pat į repertuarą bus grąžinti spektakliai: J.Vaitkaus „Stepančikovo dvaras“, „Marija Stiuart“, V.Masalskio „Aš, Fojerbachas“, G.Varno
„Nusiaubta šalis Vilnius“.

O.Koršunovas teatro repertuarui „dovanoja“ spektaklius „Meistras ir Margarita“ bei „Oidipas karalius“. E.Nekrošius - vieną iš Shakesperae'o trilogijos pastatymų.

Teatras taip pat norėtų bendradarbiauti su Maskvoje dirbančiu Rimu Tuminu, Jonu Jurašu, Valentinu Masalskiu.

A.Liuga prisipažino, kad vardindamas konkrečius planus ir datas jis šiek tiek rizikuoja, bet nori parodyti, kad nauja teatro valdžia ne šiaip blefuoja žadėdama konkrečias permainas. „Tai yra konkretus dalykai, dėl kurių tariamės su režisieriais. Jie davė leidimą viešinti šią informaciją. Labai norisi tikėti, kad teatras ir jo kolektyvas drauge su meno taryba įgaus naujų impulsų“, - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)