Projektas leistų ne tik susipažinti su sukaupta informacija, palyginti skirtingas Europos laidojimo ir kapinių tvarkymo tradicijas, apžiūrėti meniškiausius antkapinius paminklus, bet ir parašyti nekrologą ar užsakyti gėlių mirusiesiems.

Projekto dalyviai - Islandijos kompanija “Teikn a lofti ltd.”, Bolonijos ( Italija ) miesto savivaldybė, Tyrimų ir Technologijų fondas Kretoje ( Graikija ) ir Kultūros vertybių apsaugos departamentas prie Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ( KVAD ).

Lietuva - pirmoji Pabaltijo valstybė, kurioje iki šių metų pabaigos bus sukurtos virtualių Vilniaus Bernardinų kapinių modelis. Šiuo metu renkama istorinė, archyvinė ir fotomedžiaga apie šias vilniečių ir turistų pamėgtas istorines miesto kapines.

Projekto įgyvendinimą ( apie 450 000 eurų ) finansuoja Europos Komisija ir projekte dalyvaujančios šalys. Tikimasi, kad virtualiųjų kapinių atsiradimas bus naudingas plačiajai visuomenei ir kultūros tyrinėtojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją