Europoje sėkmingai karjeros siekiantys jaunieji lietuvių operos talentai prieš Kalėdas „suskris“ į vieną sceną. Kartu su Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru gruodžio 17 ir 19 d. bohemiečiai atliks retas operų arijas koncerte „Lakštingalos sugrįžta“.

Atidengę įspūdingo dydžio lakštingalų lizdą apie koncerte laukiančia staigmenas papasakojo bohemiečių kūrybinė grupė – režisierė Dalia Ibelhauptaitė, solistai Rafailas Karpis, Jurgita Adamonytė, Jeronimas Milius, elektroninės muzikos kompozitoriai Few Nolder ir Leon Somov. Rafailas Karpis sudainavo vieną iš koncerto numerių – Fausto ariją iš Arrigo Boito operos „Mefistofelis“.

„Džiaugiamės, kad turime Lietuvoje namus Kongresų rūmuose, kur galime sugrįžti, pasidalinti pačiomis netikėčiausiomis svajonėmis, padaryti drąsiausius eksperimentus ir kartu muzikuoti“, – sako koncerto „Lakštingalos sugrįžta“ režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Ji ypač džiaugėsi naujausiu savo atradimu – Jurgita Adamonyte, kuri pirmą kartą prisijungs prie bohemiečių koncerte. Ji atlieka pagrindinius vaidmenis Londono „Covent Garden“ teatre, tačiau Lietuvoje solistės negirdėti jau šešerius metus.

„Jausmas sugrįžti – puikus. Labai ilgai laukiau, kol mane kas nors pakvies pasirodyti Lietuvoje ir pagaliau susipažinom su Dalia. Tikiuosi, kad šiuo koncertu mūsų bendradarbiavimas tikrai nepasibaigs“, – sakė solistė J. Adamonytė.

Jeronimas Milius sakė, kad su bohemiečiais gali per vieną koncertą sudainuoti operą, miuziklą ir sunkųjį roką.

„Norisi būti čia, nes daugiau Lietuvoje nėra tokio dirigento ir tokios režisierės, kurie visada norėtų eksperimentuoti, rizikuoti, bandyti naujus dalykus. Ir jiems visada pavyksta!“ – kalbėjo J. Milius.

Elektroninės muzikos kūrėjai Leon Somov ir Few Nolder prisipažino, kad visada svajojo savo kūrinius atlikti kartu su simfoniniu orkestru. Vilniaus kongresų rūmuose kitaip skambės Mario Basanov ir Vidžio „Who Shot The Silence“, Leon Somov ir Jazzu „Butterflies“ bei Few Nolder ir Monikos Liu „Cocoon“.

Koncertui „Lakštingalos sugrįžta“ bohemiečiai atrinko kūrinius, kurių daugelis Lietuvos klausytojų dar negirdėję. Skambės ištraukos iš Lietuvoje beveik nestatomų V. A. Mocarto, G. F. Hendelio operų, retai atliekami kompozitorių Dž. Pučini, G. Doniceti kūriniai. Taip pat dainininkai su orkestru atliks ištraukas iš miuziklų ir net žinomas populiarias dainas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją