Pretendentai skelbiami abėcėlės tvarka:

1. Tapytoja Aušra Barzdukaitė-Vaitkūnienė (pristatė LDS Kauno skyrius). Už aktyvią ir sėkmingą veiklą Kauno dailės gyvenime 2010 m.: grupinės, personalinės ir kuruojamos parodos Kaune ir Vilniuje. Konkursinės parodos „Geriausias metų kūrinys 2010“ laureatė (kritikų apdovanojimas). Praėjusių metų pabaigoje išleido knygą tapytojui Arūnui Vaitkūnui atminti „Toks gyvenimo kvapas“.

2. Fotomenininkas Mindaugas Kavaliauskas (pristatė LFS Kauno skyrius). Už nuopelnus garsinant Lietuvos fotografiją Lietuvoje ir pasaulyje, už fotografijos meno festivalio „Kaunas Photo“ organizavimą ir už fotografijų albumą „Kražių portretas“ (2010 m.).

3. Rašytojas Robertas Keturakis (pristatė LRS Kauno skyrius). Už knygą „Nuprausti mėnesienos“ (2010m.).

4. Tapytoja Elena Kniūkštaitė (pristatė Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrija). Už 35-rių metų kūrybos retrospektyvinę parodą, 2010 m. surengtą Kauno paveikslų galerijoje, ir už visu gyvenimu įrodytą talento unikalumą.

5.Aktorius Liubomiras Laucevičius (pasiūlė LTS Kauno skyrius). Už Kreonto vaidmenį Kauno valstybinio dramos teatro spektaklyje „Antigonė Sibire“ ir už visu gyvenimu įrodytą talento unikalumą.

6. Rašytojas Algimantas Mikuta (pasiūlė LRS Kauno skyrius). Už poezijos knygą „Veranda“ (2010 m.) ir už visu gyvenimu įrodytą talento unikalumą.

7. Architektas Gintautas Natkevičius (pristatė LFS Kauno skyrius). Už suprojektuotą namą ūkininko sodyboje (bendraautorius E.Spūdys), pelniusį geriausio namo nominaciją konkursinėje parodoje „Architektūra: Kaunas 2010“ ir už kitus sėkmingus pastarųjų metų darbus.

8. Dirigentas Modestas Pitrėnas (pasiūlė LKS sąjungos Kauno skyrius). Už subrandintą Kauno miesto simfoninio orkestro skambesį, prasmingas muzikos programas, dviejų kompaktinių plokštelių „Kaunas city symphony orchestra / Francesco di Rosa / Modestas Pitrėnas“ parengimą ir įrašymą, už atkaklų siekį tobulėti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio koncertų salėse.

9. Pianistas Rokas Zubovas (pasiūlė Kauno menininkų namų Meno kolegija). Už M.K.Čiurlionio fortepijoninės muzikos koncertų ciklą „Čiurlionio miestai“ ir už nuolatinį profesionalumo teigimą.

Rinkimų „2010 m. įsimintiniausias Kauno menininkas“ finalas vyks Kalėdų išvakarėse.

Kaip ir kasmet, labiausiai pasižymėjusius 2010 m. menininkus iš pateiktų kandidatų išrinks Kauno menininkų namų meno kolegija, kurią šįmet sudaro vienuolika narių: kompozitorė Dalia Kairaitytė, aktorė Jūratė Onaitytė, menotyrininkė Vida Savičiūnaitė, aktorė Rūta Staliliūnaitė, kompozitorius Vidmantas Bartulis, fotomenininkas Mindaugas Kavaliauskas, solistas Giedrius Prunskus, fotomenininkas Romualdas Rakauskas, rašytojas Viktoras Rudžianskas, tapytojas Gintautas Vaičys ir aktorius Viktoras Valašinas.

Išrinktųjų pagerbimas numatytas 2011 m. sausio 10 d. Kauno menininkų namuose.

Kauno menininkų namai įsimintiniausią miesto menininką kasmet renka nuo 1998-ųjų. Tai yra išskirtiniai rinkimai, nes laureatus iš savo kolegų išrenka patys menininkai.

2010 m. įsimintiniausių Kauno menininkų pavardės bus įrašytos Stasio Žirgulio sukurtoje skulptūroje “Sparnuotoji kolona”, kur nuo 1998 m. jau įamžinti šie kūrėjai:
1998 m. aktorė Jūratė Onaitytė ir smuikininkas Vilhelmas Čepinskis
1999 m. dailininkas Romualdas Čarna
2000 m. solistė Sabina Martinaitytė
2001 m. aktorė Rūta Staliliūnaitė ir skulptorius Leonas Strioga
2002 m. skulptorius Robertas Antinis
2003 m. kompozitorius Giedrius Kuprevičius
2004 m. poetė, aktorė Daiva Čepauskaitė ir dirigentas Petras Bingelis
2005 m. kompozitorius Vidmantas Bartulis ir fotomenininkas Romualdas Požerskis
2006 m. poetas, eseistas Kęstutis Navakas ir fotomenininkas Romualdas Rakauskas
2007 m. fotomenininkas Gintaras Česonis
2008 m. dizainerė Monika Vilčinskienė ir architektas Eugenijus Miliūnas
2009 m. menininkas Česlovas Lukenskas, poetas Gintaras Patackas ir Kauno styginių kvartetas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją