„Bel Canto“ Šv. Kalėdų koncerte skambės tiek klasikiniai, tiek populiariojo žanro kalėdiniai kūriniai, tokie kaip „What a Wonderful child“, „Santa Clause is Comin‘ to Town“, „Let it snow! Let it snow! Let it snow!“ „Have Yourself a Merry Little Christmas“ ir kt., taip pat Gospel kompozicijos, daugelis kurių tapo šiuolaikinių Kalėdų muzikiniu simboliu. Šventinį vakarą įrėmins giesmės - lietuviškųjų Šv. Kalėdų muzikiniai ženklai.

Koncerto programą paįvairins poezijos posmai (iš A. Vitkausko rinkinio „Balta dovana“ ir kt.), taip pat kamerinės muzikos „intermedijos“: savo muzikines dovanas įteiks solistai Andrius Apinis (tenoras), Gema Pauliulionytė (sopranas), Tadas Girininkas (bosas), specialią programą ruošia net „Bel Canto“ choristų vaikai. Choro Šv. Kalėdų koncerte taip pat dalyvaus džiazo virtuozas Artūras Anusauskas, Raminta Gocentienė (fortepijonas), Jūratė Staškienė ir Vladas Žičkus (fleitos).

„Šv. Kalėdų šventinė atmosfera didžiąja dalimi kuriama muzikos. Yra melodijų, kurios taip susiliejo su švente, kad tapo neatsiejama jos dalimi. Daug dešimtmečių ir net šimtmečių jos keliauja po pasaulį, ir mes net nepastebime, kad žymioji „Stille Nacht“ jau beveik du šimtus metų, dainuojama ne vien tik vokiškai, taip pat beveik užmiršome, kad „Carol of the Bells“ gimė iš ukrainiečių ščedrivkos. Džiugi žinia, skleidžiama muzikos, apskrieja pasaulį, ir įvairiakalbės Kalėdinės giesmės, carol, noël, kolęda susipina į daugiakalbį ir daugiabalsį himną, šlovinantį Jėzaus Kristaus gimimą“, – sako choro „Bel Canto“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas.

Kalėdinį koncertą choras skiria ne tik visiems muzikos gerbėjams, bet ir nepasiturinčiai gyvenančioms gausioms šeimoms, kurias vienija Gausių šeimų asociacija. Choras „Bel Canto“ pakvietė ir padovanojo šimtą bilietų į koncertą nepasiturinčiai gyvenančioms gausioms šeimoms. "Kalėdos - laukimo, tikėjimo ir gerumo metas. Džiaugiamės, kad to gerumo gaus ir gausios šeimos, galėdamos pasidžiaugti gražia kalėdine muzika“, - teigia Gausių šeimų asociacijos vadovė Angelė Kostogrizienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją