Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, sėkmingai pradėjęs XXII-ąjį koncertų sezoną, toliau stebina didingomis programomis. Kiekvieną sezoną LVSO papildo savo repertuarą tiek simfoninės muzikos aukso fondo, tiek ir naujai sukurtais kūriniais. Išskirtiniu orkestro veiklos bruožu tapo visų G. Mahlerio ir L. van Bethoveno simfonijų atlikimas. „Orkestro biografijos kiekvienas puslapis – tai iššūkis rutinai. Visada buvo laukiama ko nors naujo, neįprasto. Orkestro atliktos oratorijos ir operos visada tampa Lietuvos kultūros įvykiu, atkreipia klausytojų dėmesį į dideles menines vertybes, išjudina ir kitų muzikų fantaziją“, - rašė savaitraštis „Literatūra ir menas“.

Koncerte „Likimo ir nakties simfonija“ turėsime nepaprastą galimybę gyvai išgirsti L. van Bethoveno V-ąją simfoniją, kuri yra viena tarp žinomiausių, populiariausių ir grojamiausių pasaulyje. „Taip likimas beldžiasi į duris“ – buvo pasakęs Bethovenas apie per visą simfoniją besikartojantį motyvą.

Vakaro solistą P. Giunterį dažnai matome ir girdime mūsų scenoje su jo vadovaujamu ansambliu „Giunter Percussion“. Tačiau šį kartą Pavelą išvysime solo amplua, atliekantį įspūdingą N. Rosauro kompoziciją. Pirmą kartą Lietuvoje suskambėsiantis garsaus brazilų perkusininko ir kompozitoriaus kūrinys kupinas ryškių ritmų ir labai įvairių perkusijos spalvų. Jame grojama brazilų liaudies instrumentais – vienastygiu berimbau, garsiųjų sambos ansamblių naudojamu būgnu repinique ar net stiklinėmis su vandeniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją