Vilniaus publikai jau pažįstamas A. Slapovskis yra vienas originaliausių ir produktyviausių šiuolaikinių rusų rašytojų, daugiau kaip 30 pjesių, kelių prozos knygų, televizijos serialų scenarijų autorius. Ši intriguojanti asmenybė į gyvenimą žvelgia kaip į įvairiaspalvę žėrinčią mozaiką, susidedančią iš pačių kasdieniškiausių ir pačių beprotiškiausių įvykių.

Pirmasis Lietuvos publikos susidūrimas su A. Slapovskio kūryba - prieš kelerius metus Valstybiniame jaunimo teatre Dalios Tamulevičiūtės pastatyta jo pjesė "Bausti negalima pasigailėti (Pjesė Nr. 27)".

Pjesės autorius gimė 1957 m. Saratovo apskrityje. 1979 baigė Saratovo universiteto filologijos fakultetą. Dirbo rusų kalbos ir literatūros mokytoju, kroviku, Saratovo TV ir radijo korespondentu, literatūrinio žurnalo "Volga" redaktoriumi. Pradėjęs kurti poeziją, išgarsėjęs kaip bardas, A. Slapovskis 1985 m. debiutavo kaip dramaturgas. Per 17 metų jo pjesės statytos daugelyje Rusijos teatrų, JAV, Vokietijoje, Šveicarijoje, Suomijoje, Austrijoje, Bulgarijoje.

A. Slapovskio pjesė "Vyšnių sodelis" 1994 m. laimėjo I premiją Rusijos dramaturgų konkurse. Dramaturgas ne kartą buvo nominuotas literatūrinei Bukerio premijai, šiuo metu jo apsakymai ir romanai išversti į visas pagrindines Europos kalbas.

"Pasaulio krašte", dramaturgo pavadintame melodrama, po klampia ir kartu žavia žodžių lava glūdi trapus ekscentriškų žmonių pasaulis.

Vilniaus mažojo teatro spektaklyje keturi jauni aktoriai - Ramūnas Cicėnas, Gintarė Latvėnaitė, Leonardas Pobedonoscevas ir Ineta Stasiulytė vaidina graudžiai ir juokingai tarpusavio santykiuose ir savyje susipainiojusius žmones, ieškančius meilės ir nemokančius su ja gyventi.

Debiutuojantis režisierius B. Latėnas šiuo savo darbu siekė "apginti" melodramos žanrą, atskleisti jo privalumus ir kartu peržengti šio žanro rėmus, parodant, kaip kasdieniškos situacijos virsta farsu ar absurdu.

Spektaklio "Pasaulio kraštas" premjera numatoma kovo 23 dieną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją