Vokalinės muzikos koncertus, bendradarbiaudami su Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija, organizuoja vokalo muzikos iniciatyvos „United voices“. Koncertuos „Triumfo arkos“ solistai Lilija Gubaidulina su Ramūnu Urbiečiu, Jonas Sakalauskas kartu su baleto artistu Eligijumi Butkumi, Agnė Sabulytė kartu su Viktorija Miškūnaite ir pianistė Birutė Asevičiūtė.

Tarp koncerto dalių žiūrovams bus pasiūlyta pasimėgauti tradicinės karaimų virtuvės patiekalais ir gėrimais, o taip pat nemokama ekskursija po Užutrakio rūmų reprezentacines sales bei parodų ekspozicijas. Rūmuose vyks menininkų autorinių darbų bei 2010 m. tapybos ir fotografijos paroda „Lentvario parko slėpiniai“.

Kalėdų nuotaika spinduliuojančiuose koncertuose Užutrakio dvare bus pristatytos trys skirtingos programos.

Pirmoji – gruodžio 26 d. 15 val. „Kalėdos su Čaikovskiu“. Šiame koncerte skambės jautriausi P. Čaikovskio vokaliniai duetai, kuriuos atliks Viktorija Miškūnaitė (sopranas), Agnė Sabulytė (mecosopranas) ir Birutė Asevičiūtė (fortepijonas). Koncerto atlikėjos po pasirodymo festivalyje „Tebūnie naktis“ sulaukė puikių atsiliepimų.

Gruodžio 27 d. 19 val. naujas projektas „Šokančios Kalėdos“ – tai koncerto programa, įtraukianti į gražiausių dainų ir baleto šokio sūkurį. Šio projekto premjera sutaps su oficialiu Užutrakio dvaro Gobelenų salės iškilmingu atidarymu, kurioje ir vyks koncertas.

Auksiniais scenos kryžiais apdovanotų dainininko Jono Sakalausko ir baleto artisto Eligijaus Butkaus pasirodymas – pirmasis menininkų bendradarbiavimo vaisius. Dainininkas, kompozitorius ir grupės „El Fuego“ narys J. Sakalauskas kartu su pianiste B. Asevičiūte atliks rinktinių kūrinių programą, kuri persipins su specialiai sukurtais choreografiniais numeriais.

Gruodžio 29 d. 19 val. Kalėdų šventę Užutrakyje apvainikuos neprilygstamoji Lilija Gubaidulina ir Ramūnas Urbietis, plačiajai visuomenei žinomi iš projekto „Triumfo arka“. Ypatingai gražaus tembro sopranas L. Gubaidulina prieš trejetą metų atvyko iš Kazanės. Palikusi solistės karjerą Kazanės operos teatre ir į vyro tėvynę gyventi persikėlusi dainininkė Lietuvoje sparčiai išgarsėjo.

Koncerte su Lilija scenoje pasirodys Ramūnas Urbietis – baritonas, turintis stiprų ir gražų balsą, dalyvavęs praėjusiame auksinio balso konkurso „Triumfo arka“ sezone. R.Urbietis yra sukūręs nemažą pluoštą vaidmenų operos scenoje, koncertavo Lietuvoje bei užsienyje. Skambės gražiausios arijos ir operų ir operečių, nuotaikingos dainos ir duetai. Solistams akompanuos pianistė B. Asevičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją