Tai gėlių serija, kurioje dominuoja senųjų ženklų ir simbolių vaizdavimas, bei visiškai nauji darbai, vaizduojantys savitai iškadruotus žmogaus kūno fragmentus.

Anot menininkės, parodos pavadinimas susijęs ne tik su lino raižinių technikos specifika, pasižyminčia tuo, kad kūrinio faktūra atsiranda su kiekvienu kalto įbrėžimu, bet ir su giluminiais kūrybos klodais, darbuose glūdinčiomis prasmėmis bei tematika.

Lino raižinio spaudimas ne ant popieriaus, kaip įprasta grafikoje, o ant medžio - originalus sumanymas, menininkei kilęs prieš porą metų tarptautiniame plenere Maskvoje, kurio metu ant medžio tapytos ikonos dailininkę tiesiog sužavėjo.

Darbai ant medžio lentų yra vienetiniai, tuo tarpu grafikos kūrėjai paprastai tą pačią klišę naudoja keletą kartų ir gali padaryti iki kelių dešimčių atspaudų. Be to, lino raižinių ant medžio ypatybė yra ta, kad kiekviena lenta skiriasi savo natūraliu medžio rievių piešiniu ir tuo yra unikali.

K.Norvilaitė naudoja medžio faktūros, mechaninių įbrėžimų lentoje žaismą kaip privalumą, praturtinantį darbą. Kartais tam tikslui netgi specialiai pasirenkama nelygioji lentos pusė, su skylutėmis ar įtrūkimais. Lino raižiniui tai suteikia tikroviškumo.

K.Norvilaitė baigė Vilniaus dailės akademijos grafikos magistratūros studijas ir jau surengė parodų ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, Prancūzijoje, artimiausiu metu ketina dalyvauti parodoje Olandijoje bei Austrijoje.

Ji aktyviai rengia originalias žmogaus vidinę laisvę, kūrybiškumą ir gyvenimo džiaugsmą teigiančias akcijas Užupio respublikoje.

Akcijoje "Namų širdys" menininkė rankų darbo širdimis papuošė Užupio ir Paupio gatvių namus, Valentino dienai skirtoje šventėje "Aš tave myliu" ji įrengė specialų meilės kambarį, kur kiekvienas galėjo pasiklausyti unikalaus 23 minutes trunkančio įrašo - prieš tai įrašyto daugelio žmonių meilės prisipažinimų.

Rudenį vykusios "Sostinės dienos Užupyje" šventės metu menininkė inicijavo akciją "Paminklas praeiviui", kai buvo sukurtos šaligatvio plytelės, žymėsiančios paminklą praeiviui - kiekvienam, kada nors ėjusiam, einančiam ar eisiančiam per Užupį.

Paupio gatvės sieną puošia K.Norvilaitės "Šimto paukščių dienai" sukurti keturi milžiniški paveikslai - spalvotos spiralės, jau spėjusios tapti Užupio autentiško vietovaizdžio dalimi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją