Lietuvos kariuomenės diena minima nuo 1918 metų, kuomet buvo sukurta Lietuvos kariuomenė bei išleistas pirmasis įsakymas kurti Lietuvos ginkluotąsias pajėgas. Oficialia kariuomenės atkūrimo diena laikoma lapkričio 23-oji, tačiau edukacinis projektas „Per Musica Ad Astrum” ją švęsti pradeda jau nuo šio sekmadienio. Į Vilniaus rotušę susirinkusių klausytojų laukia ne tik muzikinė programa, bet ir įvairios staigmenos, prizai, taip pat galimybė susipažinti su orkestro istorija, jo vadovo, kapitono Egidijaus Ališausko kūrybiniu keliu bei pateikti įvairius klausimus. Kokiu instrumentu groja orkestro vadovas, kas bendro tarp futbolo ir didžiulio kariuomenės orkestro, kuo užaugęs būti svajojo kapitonas E. Ališauskas – visa tai ir daugybė atsakymų į kitus klausimus jau šį sekmadienį Vilniaus miesto rotušėje.

„Kariuomenė ir jaunimas – neatsiejami dalykai. Kiekvienas jaunuolis širdyje tiesiog privalo būti ir, tikimės, yra karys. Kadangi „Per Musica Ad Astrum” skirtas jaunimui, džiaugiamės turėdami galimybę tapti šio projekto globėjais”, – teigia Lietuvos kariuomenės orkestro vadovas kapitonas Egidijus Ališauskas.

Lietuvos kariuomenės orkestras yra grojęs su tokiais solistais kaip Petras Geniušas, Mindaugas Bačkus, Marius Balčytis, Robertas Beinaris, Vygantas Šilinskas, Sergijus Kirsenka, Daumantas Slipkus, akompanavęs dainininkams Virgilijui Noreikai, Juditai Leitaitei, Vytautui Juozapaičiui, Laimonui Pautieniui, Asmik Gregorian, Ramintai Vaicekauskaitei, Veronikai Povilionienei, Violetai Tarasovienei, Povilui Meškėlai, Česlovui Gabaliui, Gyčiui Paškevičiui, Irenai Starošaitei ir kitiems atlikėjams bei grupėms.

„Projektas „Per Musica Ad Astrum” yra orientuotas į moksleivius, tačiau nenustebsime, jei šį kartą apsilankys išskirtinai daug merginų. Vargu ar surastume bent vieną abejingą uniformuotiems vyrams? O jų šiame renginyje bus daugiau nei penkiasdešimt”, – šypsosi projekto „Per Musica Ad Astrum” vadovė Raimonda Katiliūtė.

Edukacinio projekto „Per Musica Ad Astrum” globėjais yra tapę operos solistas Vladimiras Prudnikovas, pianistas Petras Geniušas, dirigentas Saulius Sondeckis, saksofonininkas Petras Vyšniauskas, perkusininikas Pavelas Giunteris, Valstybinis Vilniaus kvartetas bei kiti žymūs Lietuvos muzikai. Jau netrukus prie projekto taip pat prisijungs operos solistas Vytautas Juozapaitis, pianistas Edvinas Minkštimas, Čiurlionio kvartetas, Lietuvos kariuomenės orkestras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją