„Jo iltys baisios, baisūs nagai. Nasrai ir dantys – menki juokai“, - taip apibūdina paslaptingąjį padarą knygos autoriai. Režisierius Antanas Gluskinas sako, kad sunku atsiriboti nuo labai išraiškingo dailininko Schefflerio sukurto Grufo paveikslo. Svarbiausioji jo ir aktorių užduotis – rasti adekvačią sceninę išraišką, perteikti siaubūnišką atmosferą.

To spektaklio kūrėjai siekia pasitelkdami ne kostiumus ar kaukes, bet aktorių improvizaciją. Siaubūną Grufą Vilniaus mažojo teatro spektaklyje kuria aktoriai Gediminas Girdvainis ir Mindaugas Capas. Drąsuolį Peliuką, kuris išeina į pavojų kupiną mišką ir galų gale verčia sprukti net patį Grufą, vaidina Jokūbas Bareikis, o Lapę, Pelėdą ir Gyvatę – Gintarė Latvėnaitė.

„Kas tas Grufas?“ – tai puiki terapinė pasaka, padedanti vaikams įveikti savo baimes. Spektaklio kūrėjai žada saikingai baisų, bet kartu ir linksmą nuotykį mažiausiems teatro žiūrovams. O belaukiant premjeros, vaikai kviečiami dalyvauti piešinių konkurse „Kas tas Grufas?“. Visi atsiųsti piešiniai su įsivaizduojamais Grufo atvaizdais bus eksponuojami teatre, o kūrybiškiausių darbų autorių laukia apdovanojimai.

Be naujosios premjeros, mažieji teatro žiūrovai galės pamatyti dar tris spektaklius. Patiems mažiausiems skirtas Gintarės Latvėnaitės muzikinių improvizacijų spektaklis „Mano batai buvo du“.

Spektaklis sukurtas žaidimo principu, jame skamba gyvai aktorių Gintarės Latvėnaitės, Indrės Patkauskaitės, Audriaus Bružo ir Jokūbo Bareikio atliekamos dainelės pagal populiarią ir šiek tiek mažiau žinomą lietuvių poetų kūrybą. Tai pamokantis smagus vaidinimas apie draugystę ir apie tai, ką gali iškrėsti vaiko nemylimi daiktai.

Po ilgesnės pertraukos į Vilniaus mažojo teatro sceną grįžta šiek tiek vyresniems vaikams skirtos Vytauto V. Landsbergio „Uodų pasakos“. Tai teatrinės išmonės ir puikaus humoro kupinas spektaklis, sukurtas iš kelių gerai žinomų Vytauto V. Landsbergio pasakų: pasakos apie uodą Bambą („Rudnosiuko istorijos“), pasakos apie dinozaurus („Briedis Eugenijus“) ir pasakos apie kvailą erelį („Rudnosiuko istorijos“). Paties autoriaus režisuotame spektaklyje vaidina jauni aktoriai, režisieriaus Rimo Tumino auklėtiniai: Agnė Šataitė, Tomas Stirna ir Paulius Ignatavičius. „Svarbiausia, ką papasakoja visi šitie V.V. Landsbergio ir artistų vaizduotės gyvūnai, – gyvenimas pilnas jausmų, nuotykių, sėkmių ir nesėkmių. Bet jei yra su kuo žaisti ir kam būti geram – niekas nebaisu“, - apie „Uodų pasakas“ rašė Rūta Oginskaitė.

Anot kūrėjų, muzikinis spektaklis „Karalaitė ir princas Krabas“ skirtas vaikams nuo 5 iki 105 metų. Agnės Sunklodaitės režisuotame spektaklyje negirdėtą ir įdomią italų liaudies pasaką seka ir su vaikais bendrauja šmaikštuolė Papūga. Tai šelmiška improvizacija žaižaruojantis spektaklis apie meilę ir apie tai, kaip meilė keičia žmones. Jame vaidina jauni aktoriai Martynas Nedzinskas, Agnė Šataitė, Indrė Patkauskaitė, Tomas Stirna ir Tadas Gryn.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją