Pernai įsteigtas M.Rostropovičiaus fondas pirmasis Lietuvoje itin gabiems vaikams suteikia ne vienkartinę, o ilgalaikę tikslingą paramą. Atsižvelgus į vaikų pasiekimus, kasmet fondo parama gali būti pratęsiama.

Keturi jaunieji muzikantai, dailininkas, du sportininkai bei keturi išskirtinių gabumų mokslui turintys vaikai buvo atrinkti iš daugiau nei šimto itin talentingų Lietuvos vaikų.

Atranką vykdė kompetentingų meno, mokslo ir sporto ekspertų komisijos. M.Rostropovičiaus fondas sieks, kad vaikai taptų žymiais meno, mokslo ir sporto atstovais.

"Vartų" galerijoje vaikai pristatys savo pasiekimus, ateities planus ir siekius. Susitikimą su vaikais bei koncertą ves šv.Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas ir dirigentas, Lietuvos muzikos akademijos profesorius Donatas Katkus.

M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo vadovė Rasa Kubilienė apžvelgs fondo veiklą, susijusią su išskirtinių gabumų vaikų ugdymu pagal vieną iš fondo programų "Mecenatai - būsimoms žvaigždėms".

Renginio metu koncertuos Mikalojaus Konstantino Čiurlionio meno mokyklos violončelininkų ansamblis ir M.Rostropovičiaus fondo remiami jaunieji muzikantai.

77 metų M.Rostropovičius yra laikomas garsiausiu pasaulio violončelininku. Jo unikalus grojimas yra įkvėpęs žymiausius kompozitorius - Dmitrijų Šostakovičių, Sergėjų Prokofjevą, Benjaminą Britteną (Bendžaminą Briteną) ir kitus - jam sukurti ar dedikuoti kūrinius.

Prieš keletą metų Lietuvos pilietybę išimties tvarka gavęs M.Rostropovičius yra ir aktyvus humanistinių žmonijos principų gynėjas bei puoselėtojas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją