„Aš pats visai nemoku dainuoti, todėl labai įdomu klausytis, kaip mano eilėraščiai skamba bardų lūpomis. Malonu, kad mano tekstai padeda kitam žmogui išreikšti jausmus, kurių jis negali išsakyti žodžiais. Tokia ir yra poezijos paskirtis“, – šypsodamasis kalbėjo M.Martinaitis.

Už premiją poetas jaučiasi dėkingas festivalio „Tai – Aš“ krikštatėviui maestro Vytautui Kernagiui, kuris pradėjo dainuoti M.Martinaičio tekstus. „Tik jo nuopelnas, kad mano eilėraščiai tapo žinomi. V.Kernagis buvo nuostabus žmogus. Gaila, kad negalėjau jam atsilyginti...“

Bardas Saulius Bareikis taip pat prisipažino nesijaučiantis vertas apdovanojimo. „Mano pirmoji mintis: „Už ką, vaikinai?“ Labai malonu, tačiau tai juk ne žaidimas, vienam priimti šį įvertinimą – sunku. Jeigu galėčiau, gitara simboliškai pasidalinčiau su „bitlais“, Vladimiru Visockiu, „Aktorių trio“ nariais: Kostu Smoriginu, Olegu Ditkovskiu, Andriumi Kulikausku, ir šiek tiek pasilikčiau sau“, – kalbėjo trečiąja Vytauto Kernagio vardo gitara įvertintas atlikėjas, su bičiuliu Andriumi Kulikausku scenoje klausytojams atlikęs dainą „Mes išeisim į didelį mišką“.

Savaitę trukusį aštuntąjį Tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį „Tai – Aš“ vainikavusiame Pabaigos koncerte pasirodė Virgis Stakėnas, Gediminas Storpirštis, Andrius Kaniava, Domantas Razauskas su grupe, trečius metus iš eilės festivalyje koncertuojantis Denis McLaughlin iš Šiaurės Airijos, amerikietis John Gorka, linksmasis trio iš Vokietijos, Ekvadoro Argentinos: Alois C. Braun, Riccardo Perotti, Alberto Caleris, prancūzas Laurent Secco, viešnia iš Rusijos – Galina Chomčik, bulgaras Plamen Stavrev ir kiti Lietuvos bei užsienio dainuojamosios poezijos atlikėjai, visą savaitę džiuginę klausytojų širdis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją