Studija yra skirta neprofesionalams – visiems, kas nori išmėginti teatrą kaip priemonę, kuri leidžia geriau pažinti save ir atrasti bendravimą grupėje – tai kūrybinis ir kolektyvinis darbas. Dalyvaujantieji gali būti dirbantys žmonės, studentai, moksleiviai, teatro, literatūros, muzikos, kino ir vaizduojamųjų menų mėgėjai. Visiems bus suteikta galimybė atrasti savą meninės raiškos formą, be to, neabejotinai atsivers nauja santykių visuomenėje alternatyva.

Kaip skelbia pats pavadinimas “In Motion”, ši teatro studija vyks judesyje, tai aktyvumą skatinanti iniciatyva. Teatrinės paieškos kurse bus naudojama autokompozijos metodika: pradėjus tekstais, kuriuos bus pasiūlyta atsinešti patiems dalyvaujantiesiems ir kuriuose bus aptariami jų asmeniniai išgyvenimai (nesvarbu, tikri ar išgalvoti), vėliau bus pereita prie fizinių pratimų bei elementarių aktorystės pagrindų. Kitame etape asmeninės paieškos kelias bus jungiamas su dramaturgijos ir režisūros elementais, o atrasta suvokimo ir išraiškos vienovė virs spektaklio istorijos pagrindu. Seminarų ciklo finale – bendras visų dalyvaujančiųjų spektaklio pastatymas.

Kurso koordinatoriai – specialistas iš Italijos Francesco di Marco (Scuola d’Arte Drammatica, Milanas, Italija), Kristupas Sabolius (Oskaro Koršunovo teatro konsultantas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją