Dainavimo mokęsis Kaune pas Joną Antanavičių, muzikinio realybės šou „Kelias į žvaigždes“ metu jį mokė operos solistas, LMTA profesorius Vytautas Juozapaitis, šiuo metu Merūnas – LMTA magistrantas, profesoriaus Virgilijaus Noreikos studentas.

Atrodo, pildosi pranašiški rusų tenoro Nikolajaus Baskovo žodžiai, ištarti Merūnui 2006 metais: „Tavo vieta - operoje.“ Ir pats Merūnas sako, nors didžioji jo karjeros dalis yra susijusi su populiariąja muzika, visgi jo mintyse ir svajonėse visada buvusi operos scena.

„Artėjantis debiutas – man didelis iššūkis, – sako M. Vitulskis. – Tai pirmas mano spektaklis svarbiausioje Lietuvos scenoje, todėl tai ir baugina, ir kartu labai džiugina, juk retas dar studijų metais gali sulaukti tokio pasiūlymo. Nepaprastai esu dėkingas visam kolektyvui, kolegoms solistams scenoje, pianistei Oliai Taškinaitei, dirigentui Modestui Pitrėnui. Nepasitvirtino jokie gandai apie intrigas teatre, niekur neturėjau tokio palaikymo ir rūpesčio kaip čia, visi padeda patarimais ir yra nepaprastai draugiški ir geranoriški!“

Merūnas pasakoja apie Londono Covent Garden teatre matytą „Meilės eliksyro“ pastatymą, tapusį jam šios operos etalonu, kuriame dainavo Anna Netrebko ir Rolando Villazon, kuris jam tapo ir Nemorino vaidmens favoritu. Donizetti muziką daug solistų vadina „vitaminais balsui“, tam pritaria ir Merūnas, nors jį ir neramina didžiulė vaidmens apimtis, bei dainavimo ir vaidybos santykis spektaklyje.

Merūno Vitulskio partneriais „Meilės eliksyre“ penktadienio vakarą bus Joana Gedmintaitė, Dainius Stumbras, Arūnas Malikėnas, diriguos Modestas Pitrėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją