Festivalyje taip pat dalyvavo pagal nacionalinę medžiagą sukurti spektakliai iš Latvijos ir Estijos. Vilniaus mažasis teatras jau yra dalyvavęs šiame festivalyje, kuris kiekvienais metais rengiamas vienoje iš trijų Baltijos valstybių. 2005 m. Rygoje vykusio festivalio favoritu ir nugalėtoju tapo R.Tumino „Madagaskaras“.

Vilniaus mažojo teatro „Mistru“, nepaisant dramaturginės medžiagos ir teatrinės kalbos kontroversiškumo, aktyviai domisi užsienio – pirmiausia Lenkijos ir Rusijos – spauda bei festivaliai.

Praėjusią savaitę Vilniaus mažasis teatras dalyvavo kitame tarptautiniame festivalyje - Sankt Peterburge vykusiame jubiliejiniame „Baltijskij dom“, sausakimšoje salėje, buvo parodytas R. Tumino „Maskaradas“. Šis festivalis savo programą, sudarytą iš ryškiausių per dvidešimt metų „Balstijskij dom“ scenoje parodytų rusų ir užsienio spektaklių, šiemet buvo pavadinęs „Išrinktieji“.

Festivaliui pasibaigus, R. Tuminas sulaukė jo vadovo Sergejaus Šubo pasiūlymo 2011-aisiais Sankt Peterburge pristatyti visą Vilniaus mažojo teatro ir Maskvos J. Vachtangovo teatro vadovo kūrybą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją