„Sezoną pradedame pagerbdami gerą „Trimito“ bičiulį, parašiusį orkestrui ne vieną kūrinį, Benjaminą Gorbulskį. O apskritai šis sezonas atspindės orkestro siekį tapti dar labiau matomu ir girdimu, todėl grosime pačią įvairiausią muziką, atlikdami pagrindinę savo misiją – puoselėti ir propaguoti gerą, kokybišką, profesionalią lietuvių ir užsienio kompozitorių kūrybą. Pagrindinis sezono bruožas – muzikavimas su kviestiniais menininkais - užsienio dirigentais ir solistais“, - pristatydamas naujojo sezono tinklelį sakė orkestro meno vadovas profesorius Algirdas Budrys.

Lapkričio mėnesį orkestre svečiuosis garsus Baltarusijos dirigentas, Baltarusijos valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Nemiga“ dirigentas, Minsko valstybinės M. Glinkos muzikos mokyklos estrados skyriaus vedėjas, buvęs legendinės baltarusių grupės „Pesniary“ dalyvis, trimitininkas Viačeslavas Michnovičius. Kartu su juo į Lietuvą atvyksta ir žinomos Baltarusijos vokalistės, Minsko valstybinės filharmonijos solistės Nadežda Ivanova ir Jelena Siliuk.

Iš karto po naujųjų metų kartu su „Trimitu“ muzikuos žinomas Olandijos dirigentas Bert Langeler. Jis diriguos koncertui, skirtam Sausio 13-ajai atminti, kuriame dalyvaus „Trimitas“, Kauno valstybinis choras ir solistė Asta Krikščiūnaitė. Bus atliekama garsaus kompozitoriaus, šiuolaikinio pučiamųjų kultūros atstovo Jacobo de Haano „Simfonija Nr.1.“

Daug vilčių orkestras teikia kūrybiniam bendradarbiavimui su danų dirigentu Jorgenu Jansensu. Dirigentas parengs Europos ir danų kompozitorių kūrinių programą, kurioje kaip solistas dalyvaus „Trimito“ meno vadovas, vienas geriausių pasaulio klarnetininkų profesorius Algirdas Budrys.

Metų pabaigoje orkestras sulauks dar vieno ypatingo svečio – pasaulinio garso muziko, žymiausio pasaulio eufonininko ir žinomo Didžiosios Britanijos dirigento Steveno Meado.

„Trimitas“ rengiasi dar labiau niveliuoti žanrines ribas – išlaikydamas geriausias savo tradicijas ir grodamas grynąją pučiamųjų muziką, jis sieks kuo daugiau aranžuoti ir į savo programas įtraukti šiuolaikinių atlikėjų, netgi simfoninių orkestrų repertuaro, taip pat nepamiršime ir savų atlikėjų“, - pasakojo orkestro vyriausiasis dirigentas Ugnius Viginis.

Tai puikiai iliustruos kalėdiniai „Trimito“ koncertai, kuriuose dalyvaus šiuo metu vieni populiariausių Lietuvos jaunųjų atlikėjų – Vaida Genytė ir Merūnas Vitulskis.

Vasarį vyks Vytauto Juozapaičio koncertai, kuriuose skambės ir populiarios klasikos, ir estradinio žanro kūriniai. Šiemet antrą kartą vyks „Trimito“ rengiamas Tarptautinis pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalis, skirtas ilgamečiam kolektyvo dirigentui Romo Balčiūnui. Programas parengs latvių dirigentas, geras orkestro draugas Janis Purinšas bei žinomas Europos dirigentas, šviesios atminties maestro sūnus Liutauras Balčiūnas.

„Mūsų tikslas šį sezoną – parodyti be galo plačias pučiamųjų instrumentų orkestro galimybes, kad žiūrovas būtų pasirengęs girdėti ne tik tai, ką yra įpratęs, bet ir tai, ką atlieka kitų žanrų kolektyvai. Daug įdomaus šiemet parodys atnaujinta choreografinė grupė, - kalbėjo orkestro vyriausiasis dirigentas Ugnius Vaiginis. - Taigi, didžiausia sezono naujovė – menų ir žanrų sintezė.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją