Koncerte bus galima pasiklausyti S. Bareikio ne tik žinomų ir daugeliui atmintinai žinomų dainų, bet ir išgirsti jo pačius pirmuosius kūrinius, su kuriais jis debiutavo kaip bardas.

Jaunieji koncerto dalyviai toli gražu dar negali pasigirti tokiu patirties svoriu kaip S. Bareikis, tačiau šiandieniniame šalies bardiškosios kultūros gyvenime jie jau matomi ir pastebėti. M. Zemleckas su K. Gudmonaite bei G. Lukšas yra Respublikinio dainuojamosios poezijos konkurso laureatai. Jų dainos klausytoją priverčia suklusti išgirdus netikėtą gaidą ar instrumentą, žavi savo nuoširdumu ir kūrybiniu novatoriškumu. Kauniečių grupė „Akustinis fotelis“ daugelio konkursų dalyviai ir prizinių vietų laimėtojai, aktyviai dalyvauja įvairiuose dainuojamosios poezijos projektuose, daug koncertuoja ne tik savo gimtajame Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. Savo kūrybą jie įvardija kaip „dainuojamoji poezija kitaip“, vieniems primena „Dainos teatrą“, kitiems – tai smagių ir linksmų jaunų žmonių ansamblis.

Dainuojamosios poezijos svetainės autoriniai koncertai Vilniaus mokytojų namuose rengiami nuo 2001 metų rudens. Juose kaip atskiri atlikėjai debiutavo žymūs Lietuvos teatro žmonės A. Giniotis, A. Kaniava, S. Mykolaitis, rašytojas V. V. Landsbergis ir kt. Čia savo kelią pradėjo daugelis jaunųjų bardų. Tradiciškai svetainės sezonas prasideda likus daugiau kaip savaitei iki Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“. Šiemet festivalis vyks spalio 19–24 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją