Kaip pranešė "Aura", D.Stankevičius jau 11 metų šoka Kauno šokio teatro "Aura" trupėje. Jo kūrybinėje biografijoje - darbas su Lietuvos ir užsienio choreografais, dalyvavimas tarptautiniuose šokio projektuose Vokietijoje ir Šveicarijoje.

Spektaklio kūrėjų komandą sudaro jaunieji Kauno menininkai: kompozitorė Egidija Medekšaitė, kostiumų dizainerė Aurelija Pranckevičiūtė-Draugelis bei scenografė Beta Kondratenkaitė.

Spektaklyje šoka Kauno šokio teatro "Aura" šokėjai. Projektas įgyvendintas netradicinėje erdvėje - mažytėje "Auros" studijoje Kauno senamiestyje.

Choreografas D.Stankevičiaus siekė sukurti spektaklį, kuris provokuotų žiūrovą ieškoti žmogiškumo esmės ir sandaros, tapatybės ir unikalumo. Nepriimtinų normų estetizavimas, buitinių procesų atkartojimas, lipdomąja medžiaga naudojant žmogaus kūną, sukelia nuostabą ir abejonę, kurios tampa ieškojimo pradžia.

Projekto atsiradimą inspiravo Jeano Genet (Žano Žene) knygoje "Vagies dienoraštis" gvildenamos greta esančios žmogiškos priešybės: meilė -nusikaltimas, palaiminimas - bausmė, jas jungianti savotiška kraujotaka, kuri priverčia kitaip pažvelgti į pasaulį ir įsižiūrėti į savo gelmes, suvokti pagundas ir tabu.

Kauno šokio teatras "Aura" yra vienas iš pirmųjų teatrų Kaune, pradėjęs rengti spektaklius netradicinėje teatro salėje - savo studijoje, kuri įsikūrusi buvusiame pramoniniame pastate.

Nors čia neįmanoma rodyti didžiajai scenai skirtų pastatymų, erdvė yra palanki sukurti intymią "Vagies dienoraščio" atmosferą, atsisakant įprastinės teatrinės aplinkos šablonų.

1980 metais įkurtas Kauno šokio teatras "Aura" per savo veiklos dvidešimtmetį tapo bene žinomiausia šalies šiuolaikinio šokio trupe bei daugelio tarptautinių festivalių laureate.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją