Šventiniam koncertui, orkestras parengė sodrią ir iškilmingą programą, kurioje puikiai dera ir brandaus romantizmo muzikinės dramos, iškilmingi, net pompastiški maršai ir džiazinės prigimties kūriniai. Koncerte skambės vienas ryškiausių vokalinių – simfoninių kūrinių čekų kompozitoriaus Antonino Dvoržako kūryboje „Te Deum“, anglų kompzitoriaus Edvardo Elgaro iškilmingasis „Pomp and circumstance“ maršas nr. 1. Išgirsime G. Geršvino „Žydrąją rapsodiją“, atliekamą kartu su džiazo fortepijono virtuozu A. Anusausku. Greta šių iškilių kūrinių, klausytojai galės mėgautis Vakarų kompozitorių operų ir operečių arijomis bei duetais, atliekamais O. Kolobovaitės ir L. Mikalausko.

Šis koncertinis sezonas – turtingas dar negirdėtomis, premjerinėmis ir prasmingomis koncertinėmis programomis bei orkestro svečiais. Orkestras nekantriai laukia žymaus šveicarų dirigento Kasparo Zendherio ir jo žmonos, fleitininkės Annos Oltean vizito, įvyksiančio spalio 15 d. Sezoną tęs du koncertai Kaune ir Klaipėdoje su pianistu Kasparu Uinsku.

Lapkričio mėnesį Kauno miesto simfoninis orkestras pristatys vasarą išleistą reprezentacinę Kauno miesto plokštelę „Kaunas klasikoje“, koncertuose dalyvaus visas būrys žinomų muzikų – nuo Kauno valstybinio choro iki Merūno Vitulskio. Po ilgos pertraukos orkestrui diriguos maestro Donatas Katkus. Šįsyk solistas – saksofonistas Oskars Petrauskis.

Gruodžio pradžioje Kaune lankysis ir su orkestru programą parengs svečiai iš Šveicarijos – Tarptautinių konkursų laureatai dirigentas Luca Bizozzero ir violončelininkas Zephryn Rey Bellet.

Kaip ir kiekvienais metais, orkestras dalyvaus tradiciniuose miesto renginiuose bei festivaliuose, kartu su Kauno miesto švietimo skyriumi rengs edukacines programas Kauno moksleiviams. 2010 metus orkestras užbaigs net keturiais koncertais su britų pramoginės muzikos žvaigždėmis „Smokie“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją